مشهد- ایرنا- مجری طرح پست‌های انتقال نیرو شرکت توزیع برق خراسان گفت: این شرکت با بکارگیری تکنولوژی‌های نوین، نیروهای متخصص و صرف هزینه‌های هنگفت، تامین امنیت انرژی، رفاه مصرف کنندگان و زیبایی مبلمان شهری را در دستور کار خود دارد.

حسن زارع روز دوشنبه در جریان بازدید رسانه‌های گروهی از چند پروژه مهم تکمیلی و در دست انجام شرکت برق خراسان رضوی افزود: در ابتدای کار با توجه به اینکه زمین در بافت شهری به ویژه شهر مشهد بسیار گران قیمت است با استفاده از تکنولوژی نوین زمین مورد نیاز برای احداث پست‌های برق را چند ۱۰ برابر کاهش داده ایم ، برای مثال در روش‌های گذشته برای احداث یک پست  ۱۳۲ کیلو ولت به حدود یک هکتار زمین نیاز بود که تامین این میزان زمین در مرکز و حتی حاشیه شهر مشهد برای تامین برق واحد های صنعتی و تولیدی و مصرف ساکنان شهر با توجه به گرانی ملک نه تنها مقدرو نیست بلکه این میزان زمین یک دست در هیج جای شهر وجود ندارد.

وی ادامه داد: متخصصان ما توانسته اند با استفاده از تکنولوژی های به روز دنیا میزان زمین مورد نیاز برای احداث یک پست ۱۳۲ کیلو ولت را با استفاده از سیستم‌های پیشرفته (جی.آی.اس) به حدود ۷۰۰ مترمربع کاهش دهند که این اقدام میلیاردها تومان صرفه جویی برای شرکت توزیع برق خراسان به دنبال داشته است.

مجری طرح پست‌های انتقال نیرو شرکت توزیع برق خراسان گفت: در تلاشی دیگر از سالهای گذشته جایگزینی کابل‌های مخصوص ساخت داخل با تکنولوژی منحصر به فرد ایمنی، به جای دکل‌های برق را در دستور کار قرار داده‌ایم که با تلاشهای صورت گرفته در این راستا نیز از بسیاری از شهرهای بزرگ کشور نظیر تهران و اصفهان جلوتر هستیم.

وی افزود: طرح بزرگ جایگزینی کابل‌های فشار قوی تونلی به جای دکل‌های برق که علاوه بر ایجاد مشکلات فراوان از نظر تعیین حریم و ایمنی اندک و تخریب زیبایی سیمای شهری توجیه پذیر نیستند، از دیگر اقدامات بزرگ و زیربنایی شرکت برق منطقه ای خراسان در مشهد برای پاسخگویی به نیازهای صد سال آینده این کلانشهر است که در این راستا تاکنون اقدامات بسیار انجام شده و با توجه به اتخاذ روشهای نوین در زمینه اجرای این طرحها از نظر زمان و هزینه اجرا نسبت به دیگر کلان شهرهای بزرگ ایران بیش از ۵۰ درصد صرفه جویی داریم.

زارع ادامه داد: برق منطقه‌ای خراسان تا سال ۱۴۰۴ ساخت ۱۰۶ کیلومتر تونل انرژی، کانال  و دفن کابلهای فشار قوی برق را در دست اجرا دارد که تاکنون از این میزان  ۲۶ کیلومتر تونل زیر زمینی در مشهد  به بهره برداری رسیده است در حالی که احداث خطوط هوایی انتقال نیرو با استفاده از دکل هر کیلومتر ۲ میلیارد تومان هزینه در بر دارد، ساخت تونل زیرزمینی ۲۰ برابر یعنی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد، علاوه بر هزینه ساخت تونل ، در هر متر تونل نیز ۶ متر کابل ویژه فشار قوی با ارزش فعلی هر متر ۲ میلیون تومان نصب شده است اما در دراز مدت با توجه به عمر مفید یکصد ساله و قابلیت استفاده از آن برای خطوط تلفن ، آب آشامیدنی و امثال آن بسیار آینده نگرانه و مفید است.

وی گفت: البته مشارکت دستگاههای دیگر نظیر ادارات آب و مخابرات با پرداخت هزینه مشارکت دراین تونل‌ها در قانون پیش‌بینی شده اما تاکنون به رغم دعوت شرکت برق منطقه‌ای هیچ نهاد دیگری در ساخت این تونل ها برای استفاده مشترک، مشارکت نکرده است.

مجری طرح پست‌های انتقال نیرو شرکت توزیع برق خراسان افزود: از این تونل ها برای پدافند غیر عامل نیز می توان استفاده کرد.

تولید برق در خراسان رضوی توسط شرکت برق منطقه‌ای خراسان انجام می‌گیرد که این شرکت علاوه بر این استان، استانهای خراسان شمالی و خراسان جنوبی را نیز زیرپوشش دارد.

ظرفیت نیروگاهی نصب شده در سه استان خراسان حدود ۱۰ درصد از کل ظرفیت نیروگاهی کشور است، شرکت برق منطقه‌ای خراسان برای انتقال انرژی الکتریکی تاکنون سه هزار و ۱۰ کیلومتر خط انتقال و ۹ هزار و ۱۹۹ کیلومتر خط فوق توزیع و در مجموع افزون بر ۱۲ هزار کیلومتر خط انتقال ساخته است.

کلانشهر مشهد یک میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک برق دارد و شرکت توزیع برق مشهد دارای ۱۴ هزار کیلومتر شبکه و ۱۰ هزار دستگاه ترانسفورماتور برای تأمین برق مشترکان خود است.

 این شرکت با ۶ هزار کیلومتر شبکه و ۲۵۳ هزار لامپ روشنایی معابر با بار مصرفی ۱۳۰۰ مگاوات در مساحت ۱۰ هزار کیلومتری کلانشهر ۳.۵ میلیون نفری مشهد خدمت می‌کند.