تهران- ایرنا- رییس اداره سلامت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران از برنامه‌های این دانشگاه را ارائه کارنامه سلامت به دانشجویان اعلام کرد و گفت: تمامی دانشجویان بومی و غیر بومی از ابتدای امسال مورد غربالگری جسم و روان قرار گرفتند.

به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی ایران، مسعود ناصری‌پور به تشکیل پرونده سلامت برای دانشجویان ورودی جدید به این دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: طبق برنامه هر سال دانشگاه با ورود دانشجویان جدید طرح پایش سلامت جسم و روان دانشجویان اجرا می شود اما امسال بر خلاف سال‌های گذشته به دلیل شیوع ویروس کووید ۱۹ اجرای پرسشنامه کارنامه سلامت جسم و روان را به صورت آنلاین انجام می‌شود.

وی افزود: پرسشنامه سلامت از طریق سایت ثبت نام معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران بارگذاری شده است و دانشجویان به محض ثبت نام ملزم به پُر کردن پرسشنامه می شوند سپس اداره سلامت دانشجویی پرسشنامه‌های مربوطه را بررسی کرده و دانشجویانی که ریسک بالایی دارند را شناسایی و موضوع پرونده را بررسی می‌کند .

وی ادامه داد: همچنین دانشجویان بومی و غیربومی در این مرحله مورد بررسی جداگانه قرار می گیرند.

رییس اداره سلامت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: در ارزیابی سلامت روان دانشجویان؛ بومی ها طی یک نامه به دانشکده مربوطه معرفی می‌ شوند تا در روزهای اعلام شده و در ساعات تعیین شده جهت معاینه و ویزیت حضوری با رعایت پروتکل بهداشتی به درمانگاه دانشجویی مراجعه کنند و از خدمات لازم بهره گیرند،.

ناصری‌پور خاطرنشان کرد: دانشجویان غیر بومی نیز طی تماس تلفنی به اداره سلامت دانشجویی یا در صورت نبود اداره سلامت به معاونت دانشجویی - فرهنگی دانشگاه محل سکونت آنها برای ارائه خدمات لازم معرفی می شوند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امسال غربالگری ویژه‌ای برای مبتلایان یا ناقلان احتمالی کرونایی در پرونده سلامت دانشجویان لحاظ شده است، گفت: به سوالات پرسشنامه امسال یک سری سوالات مربوط به ویروس کووید ۱۹ هم اضافه شده است که از این طریق غربالگری لازم انجام می شود.

این مسوول اداره سلامت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: خدمات اصلی اداره مشاوره و سلامت دانشجویی همان طور که از نامش پیدا است در درجه اول به دانشجویان اختصاص دارد که البته با شیوع ویروس کرونا و آنلاین شدن اکثر برنامه‌های آموزشی دانشگاه وحضور کمرنگ دانشجویان، باعث شد اعضای هیأت علمی حاضر در مطب‌های تخصصی که قبلا هفتگی یک بار حضور داشتند در حال حاضر به صورت دو هفته یک بار ارایه خدمت کنند.

ناصری‌پور ادامه داد: البته بعضی از مطب های تخصصی مثل روانپزشکی همچنان به صورت هفتگی یک بار فعالیت دارند. در مورد خدمات دندان پزشکی به دلیل اینکه احتمال شیوع ویروس کرونا بسیار زیاد است و طبق دستورالعمل معاونت درمان دانشگاه در صورت انجام خدمات دندان پزشکی ملزم به تهیه یک سری وسایل و پروتکل‌های خاص خود است و دانشجویان که دریافت کنندگان اصلی خدمات هستند و در حال حاضر حضور فیزیکی در دانشگاه ندارند؛ خدمات دندان پزشکی به ویزیت و مشاوره محدود شد.

وی افزود: برای ویزیت بیماران در مطب‌ها هم پروتکل‌های معمول از جمله استفاده از ماسک توسط بیمار و رعایت فاصله اجتماعی الزامی است. ضمناً برنامه آن کال  ۲۴ ساعته پزشکان مرکز هم هر ماه به خوابگاه‌های تحت پوشش اعلام می‌شود و از این طریق هم به دانشجویان خدمات ارائه می شود. 

رییس اداره سلامت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین گفت: با شیوع ویروس کرونا سایت اداره سلامت دانشجوئی دانشگاه ایران، تمام تلاش خود را به کار می‌بندد تا اطلاعات و دستورالعمل‌های جدید در خصوص شناسایی و نحوه انتشار ویروس کرونا که از طرف وزارت متبوع به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌ شود، در اختیار دانشجویان و کارکنان و اعضای هیأت علمی قرار دهد و دراین راستا خدمات پزشکان اداره سلامت برای دانشجویانی که در حال حاضر دچار علائم ویروس کرونا شده‌اند نیز از طریق سایت اداره سلامت اطلاع رسانی می‌شود.