دکتر مجید امرایی دبیرکل انجمن نمایش درمانی (دراماتراپی) ایران DTCI و عضو بنیانگذار اتحادیه جهانی دراماتراپی WADTh در پیام هفته جهانی دراما تراپی آورده است: نمایش درمانی، هماهنگی دو دنیای درون و بیرون و امتزاج روح و جسم است، فرایندی تکنیکی برای برقراری ارتباطی سودمند و موثر و تعامل و در نهایت تکامل انسان. انسانی که در ذات خود زیبایی و نازیبایی را به ودیعه دارد، تا در پس انتخابی درست به کشف و شهودی خواستنی دست یابد.
امرایی در این پیام افزود: نمایش درمانی آمیختگی هنر «نمایش» و «روانشناسی» است تا از ترکیب این دو، روش درمان جدیدی زاده شود که مسائل و مشکلات لاینحل روحی و روانی و ناملایمات اجتماعی را کاهش می دهد.
وی خاطرنشان کرد: در این «دنیای علم و عمل»، درمانگران و درمانجویان گروه واحدی می شوند تا به کمک تئوری های روانشناختی و تکنیکهای نمایشی، راهکاری موثر برای خود و دیگران ترسیم کنند.
«نمایش درمانی» یا به تعبیری «دراماتراپی» رویکردی گروهی، بازی محور، کمکی و غیر دارویی برای گسترش خلاقیت، تخیل، یادگیری، بینش و رشد انسان است. انسانی که در طول حیات اجتماعی هزاران ساله خود مصیبتها و بهروزیهای فراوانی دیده است، گاه تا مرز نیستی پیش رفته و گاه چنان به خود غره شده که همه چیز را بر مدار اراده خود دانسته است.
امرایی در ادامه این پیام آورد: اکنون که جهان درگیر اپیدمی کووید ۱۹ (ویروس کرونا) شده است و همه علوم در سرآغاز تغییر اساسی قرار گرفتهاند، بی شک نمایش درمانی نوین از این قاعده مستثنی نیست و به ترسیم جدیدی از روش مواجهه و درمان مراجعان دست یافته که ما آن را «نمایش درمانی دیجیتالی» مینامیم. نمایش درمانی دیجیتالی روشی از درمان غیر حضوری است که به بررسی پتانسیلهای خلاق و خودجوش بدن، بیان و احساس انسان مصیبتزده از طریق کار با تکنیکهای خاص هنری، روانشناختی و دیجیتالی با هدف رفع مسئله و برون ریزی می پردازد.
مدیر انجمن نمایش درمانی ایران در این پیام تصریح کرد: این روش درمانی با نگاهی متفاوت و تاثیرگذار اجازه میدهد، فرد به نیازهای روانی خود به شیوهای متفاوت و در محیطی امن و حمایتی به دور از قراردادهای دست و پاگیر پاسخ دهد. اکنون که دنیا درگیر این «سندروم حاد تنفسی» است، راهکار نمایش درمانی به عنوان یک درمان کمکی بهرهگیری از امکانات روز تکنولوژی دیجیتال در کنار تکنیکهای جدید مواجهه نمایشی با رویکردی متفاوت و روانشناختی است تا به شیوهای موثر و مناسب از درمان روانی دست یابد.
این عضو بنیانگذار انجمن نمایش درمانی جهان در پایان پیام یادآور شد: نمایش درمانی دیجیتالی در «تشخیص»، «درمان» و «مراقبت» روش تازهای در رفع و یا کاهش اختلالات روحی و روانی مراجعان در پیش گرفته که مهمترین آن برداشتن مرزهای جغرافیایی، نژادی و زبانی است. فعالان عرصه نمایش درمانی در سراسر جهان صلح و آرامش را برای جهانیان آرزو می کنند و به جنگ، خونریزی، تبعیض و نژادپرستی نه می گویند و راه رستگاری نسل حاضر و نسل های بعد را در همزیستی مسالمت آمیز در سایهسار درخت دوستی و پرچم سفید ترسیم می کنند، باشد که چنین باشد.
شایان ذکر است هفته جهانی دراماتراپی از ۲۹ مهر تا ۴ آبان ماه مصادف با ۱۸ تا ۲۵ اکتبر در ایران و ۶۲ کشور جهان بر پا می شود. ویژه برنامه هفته جهانی دراماتراپی در ایران نیز با همکاری انجمن نمایش درمانی ایران ، انجمن هنرهای نمایشی ایران و ادارهکل هنرهای نمایشی برگزار میشود.