تهران-ایرنا- دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: افزایش خرد جمعی موجب پیشرفت بیشتر کشور می شود، هرچه خرد جمعی وسیع‌تر و با روش‌های منطقی‌تری حاصل شود در پیشرفت جامعه موثرتر و جامعه به تعالی می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه وآموزش ایرنا، محسن رضایی ظهر دوشنبه در نشست تدوین سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه و نظام جمع سپاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام که در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار شد، از اساتید و نخبگان خواست تا ایده ها و پیشنهادهای خود را در زمینه سیاست گذاری‌های کلان و سایر حوزه ها در سامانه نجم بارگذاری کنند.

وی افزود: با توجه به رشد علمی احساس کردیم باید اقدامات بیشتری انجام دهیم و از دانشگاهیان بیشتر بهره مند شویم سامانه جمع سپاری نیز با همین هدف شهریور 99 راه اندازی کردیم و تاکنون ۱۷ هزار نفر ثبت نام  و ۳۰۰ نفر هم نظراتی خود را ارسال کردند که این نظرات به کمیسیون های مجمع تشخیص مصلحت نظام برای ارزیابی ارائه شده  است.

دبیر مجمع تشخص مصلحت نظام یادآور شد: در نهایت از ایده های تایید شده در سیاست گذاری در برنامه هفتم توسعه استفاده می کنیم.  

رضایی تصریح کرد: هرچه حوزه خرد جمعی توسعه یابد  در جامعه خرد بیشتری ایجاد می شود و پیشرفت بیشتری داریم. بنابراین اگر اساتید و دانشجویان سیاست های کلی خود را ارسال کنند جامعه به تعالی دست می یابد.  

به گزارش ایرنا، سامانه نجم ابزار و سازوکار مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بهره‌گیری از جمع سپاری در مأموریت‌های خویش است که مرکز مطالعات و بررسی‌های راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با استفاده از ظرفیت‌های داخلی آن را اجرایی کرده است.

سامانه نجم، بستری برای مشارکت عموم مردم و نخبگان در موضوعات علمی مرتبط با مجمع تشخیص مصلحت نظام یعنی سیاست پژوهی و تدوین سیاست‌های کلی، معضل پژوهی، مصلحت پژوهی و حتی نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام است. امتیازات متنوعی برای مجموعه‌ها و صاحب‌نظران فعال در سامانه نظر گرفته‌شده است که برخی از آنان عبارت‌ هستند از ارائه گواهی مشارکت، حضور در کمیسیون‌های مرتبط مجمع، اولویت در دریافت پروژه‌های مطالعاتی مجمع، دریافت حکم مشاور افتخاری برای همکاری با کمیسیون‌ها و اعضای مجمع و موارد دیگر.

جمع سپاری به این معناست که تدوین سیاست های کلی توسط نخبگان جمع آوری شود.

رضایی با بیان اینکه سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه باید تا آذر ماه تدوین و در مجمع تصویب و به مقام معظم رهبری ارائه شود، گفت:  این برنامه اولین برنامه گام دوم انقلاب است که باید باعث تحول شده و تکرار گذشته ها نباشد. 

وی تصریح کرد: سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه باید دارای زیرساخت بنیادین برای چهل سال آینده کشور باشد. در تدوین سیاست‌های کلی، برنامه هفتم توسعه تحول اقتصادی از حوزه‌های مورد نظر است. 

وی اظهار داشت: سوالی که ما انتظار داریم اساتید به آن پاسخ دهند این است که آیا در حال حاضر روندهای اقتصادی موجود را قبول دارند و فکر می‌کنند که این روندها موجب جهش در اقتصاد می‌شوند؟ و یا اینکه باید روندهای تحولی جدید در عرصه اقتصاد و به ویژه در صنعت، علم و فناوری به کار گرفته شوند.

دبیر تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه فرهنگ دیگر محور مورد نظر در تبیین سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه است، تصریح کرد: سوال این است که آیا امروز رویه‌های فرهنگی در کشور مطلوب هستند و اگر این گونه نیست باید چه برنامه‌هایی در راستای ایجاد تحول فرهنگی در سیاست‌های کلی برنامه هفتم لحاظ شوند.

رضایی عنوان کرد: تحول در حکم روایی فرهنگی و اقتصادی دیگر محور تدوین سیاست‌های کلی برنامه هفتم است.  واقعیت این است که کشورمان در حکم روایی سیاسی و امنیتی متحول شده و دستاوردهای این تحول را نیز در حوزه اقتدار و امنیت شاهد هستیم، ولی اگر حکم روایی فرهنگی و اقتصادی مطلوب حاکم می‌شد قطعا وضعیت اقتصادی ما این گونه نبود.

رضایی تاکید کرد: از تمام نهادها می‌خواهیم که برای استفاده از ایده‌های صاحب نظران به جمع سپاری روی بیاورند. به هر روی ما به منظور استفاده از ایده‌های اساتید ارتباط خود را با دانشگاه‌ها ادامه خواهیم داد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: در آینده با وزارت علوم رایزنی خواهیم کرد تا ایده‌های علمی اساتید که در سامانه نجم دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ثبت می‌شوند و امتیاز علمی لازم را کسب می‌کنند برای این اساتید به عنوان سابقه علمی و پژوهشی محسوب شود.