مسکو - ایرنا - دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه گفت که همکاری روسیه و عربستان سعودی برای تثبیت بازار جهانی نفت مهم است.

به گزارش ایرنا پسکوف روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در مورد گفت و گوهای اخیر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی گفت: موضوع اختلافات دو کشور مطرح نیست بلکه همکاری دو کشور و دو تولیدکننده بزرگ نفت و کشورهایی که اقدامات مشترک آنها می تواند تاثیر ثبات بخش بر بازار انرژی بگذارد مطرح است.

وی ادامه داد: این بازارها پرتحرک است و ما در مرحله بسیار فعال همکاریها و تبادل نظر هستیم و به همین دلیل نیاز به تماس های منظم دارد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی در هفته اخیر دو بار گفت وگوی تلفنی کرد.

پوتین و بن سلمان در دومین گفت وگوی تلفنی که روز شنبه برگزار شد، درخصوص همکاری در عرصه نفت و واکسن کرونای روسی به نام اسپوتنیک وی مذاکره کردند.

به گزارش دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، پوتین و محمد بن سلمان به تفصیل درخصوص روند اجرای توافق های موجود در چارچوب اوپک پلاس تبادل نظر کرده و بر آمادگی برای ادامه هماهنگی نزدیک در این عرصه به منظور تثبیت بازار جهانی انرژی تاکید کردند.

اوپک و متحدانش که به اوپک پلاس معروفند، پس از کاهش شدید قیمت نفت در پی گسترش ویروس کرونا در جهان تصمیم گرفتند با مشارکت دیگر فروشندگان نفت در جهان به توافقی برای کاهش تولید برسند.

آنها سرانجام توافق کردند که تولید خود را از اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) ۹.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند. سهم اوپک که متشکل از ۱۰ کشور با بیشترین تولید از اکتبر سال ۲۰۱۸ است، به میزان شش میلیون و ۸۴ هزار بشکه در روز است.

روسیه علاقه مند به تمدید پیمان استارت-۲ بدون پیش شرط

سخنگوی رئیس جمهوری روسیه با اشاره به علاقه مندی مسکو به تمدید پیمان استارت-۲ بدون پیش شرط اظهار داشت: ما ترجیح می دهیم آمادگی آمریکا برای تمدید پیمان استارت-۲ را بشنویم.

وی هشدار داد: رد پیمان استارت-۲ پیامدهای بسیار منفی برای کل جهان خواهد داشت.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز جمعه پیشنهاد کرد که پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی موسوم به استارت-۲ بین مسکو و واشنگتن بدون هر گونه پیش شرطی برای یک سال دیگر تمدید شود و کاخ سفید این پیشنهاد را بلافاصله رد کرد.

رئیس جمهوری روسیه به سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دستور داد که در آینده نزدیک از آمریکا پاسخ قانع کننده دریافت کند.

پیمان استارت ۲ یا استارت نو در راستای کاهش تسلیحات هسته‌ای دو جانبه میان مسکو و واشنگتن امضا شد.

باراک اوباما رییس‌ جمهور وقت آمریکا و دمیتری مدودیف همتای روسی وی سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور امضا کردند.

آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و ۵۵۰ کلاهک مستقر کنند،  حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در پیمان استارت که سال ۲۰۰۲ قید شد. نخستین پیمان سال ۱۹۹۱ منعقد شد و سال ۲۰۰۹ منقضی شد.

سطح عالی تقاضا برای تهیه واکسن کرونای روسی

پسکوف به سطح عالی تقاضا برای تهیه واکسن کرونای روسیه به نام واکسن اسپوتنیک وی از سوی کشورهای مختلف اشاره کرد.

وی گفت: صندوق سرمایه گذاری های مستقیم روسیه با موفقیت واکسن روسی کرونا را در بازار جهانی عرضه می کند و این واکسن متقاضی زیادی دارد.

گفتنی است واکسن اسپوتنیک وی بیش از یک ماه است ثبت شده و در مناطق مختلف روسیه توزیع شده و بیش از ۵۰ کشور جهان نیز برای تهیه آن ابراز علاقه مندی کرده اند.

امیدواری برای بهبودی وضع سرمایه گذاری ها در روسیه

سخنگوی کرملین ابراز امیدواری کرد که گام های برداشته شده امکان بهبودی وضعیت سرمایه گذاری در تجارت متوسط و خرده را در روسیه فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد که هفته گذشته در دیدار پوتین با اعضای کابینه دولت، تدابیری که برای بهبودی وضع سرمایه گذاری در روسیه برداشته شده است برشمرده شد.