تهران- ایرنا- دارنده سهمیه تیراندازی المپیک توکیو گفت: همه می‌دانیم سهمیه المپیک در رشته تیراندازی کشوری است اما هیچ ابلاغیه‌ای برای انتخابی یا تعویض ورزشکاران تا پیش از کسب سهمیه ها اعلام نشده بود،  زیرا تیراندازی که عملکرد بهتری داشته، موفق به کسب سهمیه شده است.

نجمه خدمتی دارنده عنوان هشتمین المپیک ریو در گفت و گو با خبرنگار با بیان این مطلب افزود: همه ورزشکارانی که در مسابقات جهانی یا آسیایی کسب سهمیه المپیک شرکت کرده‌اند، تمام تلاش خود را به کار گرفته و فرصت برابری با دیگران برای کسب سهمیه داشته‌اند.

این تیراندازی جوان کشورمان ادامه داد: درست است سهمیه کشوری است ولی قبل از کسب سهمیه شیوه نامه یا ابلاغیه برای انتخابی بودن المپیک بعد از کسب سهمیه وجود نداشت و این صحبت ها بعد از کسب سهمیه مطرح شد.

وی خاطر نشان کرد:  فدراسیون کمیته فنی دارد و سرمربی تیم ملی نیز در این کمیته حضور دارد و به طور قطع  بر اساس صلاحدید تیم و کشور تصمیم‌گیری می‌کنند ولی از آنجا که مدال‌آوری و نتیجه گرفتن برای کشور مهم است باید فردی انتخاب و اعزام شود که شانس کسب مدال داشته باشد.

خدمتی اضافه کرد: همان‌طور که خدا کمک کرد و توانستیم سهمیه المپیک را کسب کنیم، خداوند کمک می‌کند تا در بازی‌های المپیک نیز حضور یابیم و برای خود و  کشورمان افتخار آفرینی کنیم.

دارنده پنج مدال یونیورسیاد دانشجویان جهان در کره جنوبی ادامه داد: قطعاً برگزاری انتخابی برای اعزام تیراندازان به المپیک در شرایط برابر و یکسان نیست زیرا کسی که سهمیه را گرفته نگران از دست دادن چیزی است و این موضوع فشار روانی و استرس زیادی دارد اما تیراندازی که آمده تا سهمیه کسب شده را به نام خود کند و به المپیک اعزام شود، ۱۰۰ درصد انگیزه دارد. بنابراین فردی که قرار است برای گرفتن سهمیه گرفته شده تلاش کند با کسی که سهمیه را به دست آورده و ممکن است  آن را از دست بدهد در شرایط برابر و یکسانی قرار ندارند.

زمان شروع دوباره تمرینات تیراندازان مشخص نیست 

دارنده مدال طلای میکس یونیورسیاد دانشجویان ایتالیا در خصوص ادامه تمرینات تیراندازان ملی پوش گفت: مشخص نیست که چه زمانی دوباره تمرینات‌مان را شروع می‌کنیم و هنوز هیچ کس نیز از برنامه شروع دوباره تمرینات خبر ندارند.

عضو کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی ورزش های دانشگاهی(FISU) ادامه داد: البته تمرینات ما در قالب اردو نیست؛ تمرینی حضوری است که با حضور ملی پوشان و مربیان تیم ملی انجام می‌شود و از سوی فدراسیون هیچ حمایتی در این خصوص صورت نمی گیرد زیرا نه حقوقی به تیراندازان پرداخت می‌شود نه هزینه رفت و آمد یا میان وعده های سر تمرین؛ حتی اجرای  پروتکل‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا  همیشه با هزینه شخصی تیراندازان انجام می شود.

خدمتی ادامه داد: برنامه ریزی و تمرین تیراندازان از سوی الهام هاشمی سرمربی تیم ملی صورت گرفته است و حتی برگزاری مسابقات  تیراندازی بین المللی و آنلاین نیز با برنامه‌ریزی و هماهنگی های وی با مسوولان دیگر کشورها انجام شد.

دارنده نخستین مدال بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون کره جنوبی افزود: خدا را شکر توانستیم در شرایطی که جهان با بیماری کرونا دست به گریبان است مسابقه بین المللی و غیر متمرکزی را برگزار کنیم و من مقام اول را کسب کرده و احساس می کنم حرفی برای گفتن در سطح مسابقات جهانی و المپیک توکیو داریم.

خدمتی خاطرنشان کرد: از نظر تکنیکی ملی‌پوشان در شرایط خوبی قرار دارند و امیدوارم که روز به روز هم بهتر بشویم تا بخشی از زحمات هاشمی را با کسب مدال و نتایج خوب در مسابقات جهانی و المپیک جبران کنیم.

این تیرانداز ۲۴ ساله کشورمان اضافه کرد: متاسفانه با شیوع کرونا المپیک یک سال به تاخیر افتاد اما همه ما امیدواریم تا زمان مسابقات جهانی سال آینده و المپیک، تیراندازان المپیکی به آمادگی مطلوب و بالایی برسند، که دستیابی به این آمادگی نیاز به حمایت ۱۰۰ درصدی و ویژه مسوولان ورزش کشور دارد.

 خدمتی ادامه داد:  رشته تیراندازی، رشته‌ای پرمدال در المپیک است و تیراندازان ایرانی شانس رسیدن به فینال و فینالیست شدن را دارند و  سهمیه های کسب شده حکایت از توانمندی تیراندازان دارد. حمایت ویژه از این رشته شرایطی را فراهم خواهد کرد تا ما بتوانیم همچون سایر حریفان، خود را برای حضور در المپیک مهیا کنیم.

وی کسب سهمیه  و شانس حضور تیراراندازان در توکیو را مرهون تلاش های هاشمی سرمربی تیم ملی و فدراسیون تیراندازی عنوان کرد و گفت: در روز های سخت شیوع کرونا هاشمی چه در روزهای تعطیلی اردوها و برگزاری تمرینات آنلاین و چه در روزهایی که برای تمرین حضوری در سالن تیراندازی حاضر می‌شدیم از زمان استراحت و رسیدگی به امور شخصی اش صرف نظر کرد تا ما را در سطح بالایی از آمادگی نگه دارد.

درخواست‌های ما از فدراسیون تامین فشنگ و پراخت حقوق برای ورزشکاران المپیکی است

دارنده سهمیه المپیک توکیو  همچنین گفت: برنامه ریزی سرمربی تیم ملی در سطح بین المللی انجام گرفت و همین امر منجر به کسب سهمیه هایی شد که تا پیش از این کسب آن میسر نبود. این در حالی است که وی حتی درخواستی برای حقوق اضافه یا پاداش برای خودش نکرد.

خدمتی همچنین گفت: خواست هاشمی از فدراسیون برای تیراندازان و آمادگی بیشتر آنان بود و البته این درخواست برای تیراندازان نیز فراهم کردن شرایط خاص و  ویژه یا در سطح یک ورزشکار المپیکی نیست، بلکه در حد یک تیرانداز عادی است. تامین فشنگ و پرداخت حقوق به ورزشکاران المپیکی درخواست‌های سرمربی ما از فدراسیون تیراندازی است.

این کارشناس تربیت بدنی ادامه داد: امیدواریم مسوولین از برنامه‌های کادرفنی تیم ملی تیراندازی و تیراندازان المپیکی حمایت کنند تا ورزشکاران با خیالی آسوده و بدون دغدغه تمرینات خود را دنبال کنند.

خدمتی اضافه کرد: ما برای شرکت در المپیک توکیو نیاز به حضور در مسابقات و اردوهای خارجی داریم زیرا با توجه به تحریم هایی که علیه کشورمان وجود دارد، نمی توانیم فشنگ و تجهیزات لازم را وارد کنیم، پس باید خودمان در اردوهای برون‌مرزی شرکت کنیم تا ضمن فراهم شدن امکان استفاده از فشنگ برای تمرینات، مقداری فشنگ در حد مصرف شخصی ورزشکاران تهیه کرده و برای تمرین در ایران، همراه خودمان به کشور وارد کنیم. در چنین شرایطی، شاید وضعیت ما، کمی شبیه به روند آماده سازی رقیبان مان در سایر کشورها شود.

وی تصریح کرد:  در حالی که ما در بعضی روزها حتی یک فشنگ برای تمرین نداریم، هر تیرانداز خارجی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ فشنگ را در تمرینات روزانه شان  استفاده می‌کند و ما برای یک رقابت عادلانه نیاز به تجهیزات و فشنگ کافی داریم.  

این ورزش های المپیکی گفت تمرینات ما همیشه به صورت خشک انجام می‌شود. این چیزی شبیه تمرین رزمی کاران بدون حضور رقیب و با سایه خودشان است، یعنی ما بدون استفاده از فشنگ و تنها با تصور تیر زدن ماشه می چکانیم و این تفاوت بسیار زیادی با شرایط تیراندازان سایر کشورها که خود را برای المپیک آماده می کنند دارد.

فدراسیون حقوقی به تیراندازان المپیکی پرداخت نمی‌کند

خدمتی در ادامه و در خصوص پرداخت پاداش و حقوق نیز گفت: ما هیچ گونه حقوق و پاداشی از فدراسیون دریافت نمی‌کنیم و این در حالی است که در کشور خودمان بسیاری از فدراسیون ها به ورزشکاران المپیکی حقوق قابل توجهی پرداخت می کنند.

 تیرانداز جوان کشورمان ادامه داد: من نخستین سهمیه المپیک توکیو را برای کشور کسب کردم اما حمایت خاص و ویژه‌ای از من از سوی فدراسیون صورت نگرفت و حتی سال گذشته من توانستم در مسابقات جهانی مونیخ  بیش از ۲ نمره رکورد کشور را  افزایش دهم و با کسب امتیاز ۶۳۳.۹ رکوردی کسب کنم که حتی در بخش مردان نیز تاکنون به چنین رکوردی دست نیافته ایم.

 خدمتی اضافه کرد:  اما متاسفانه به این مساله حتی در سایت فدراسیون تیراندازی نیز پرداخته نشد واین درحالی بود که سرمربی تیم ملی این رکورد را به فدراسیون اعلام کرده بود.

وی همچنین گفت: در حالی که برخی ورزشکاران رشته‌های دیگر حتی وقتی رکورد داخلی را جابجا می‌کنند مورد حمایت قرار گرفته و به آنان  پاداش پرداخت می‌شود،  هیچ پاداشی در این خصوص به من پرداخت نشد.

این تیراندازی بیرجندی با قدردانی از سید رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک گفت: من همیشه قدردان کمیته ملی المپیک و صالحی امیری هستم زیرا به دستور وی و قبل از مسابقات جهانی مونیخ ۵ هزار یورو به فدراسیون پرداخت شد تا برای من تجهیزات و سلاح مورد نیاز خریداری شود. وی اضافه کرد: فدراسیون ۲ هزار و ۵۰۰ یورو را برای خرید سلاح استفاده کرد، البته سلاح به نام خود فدراسیون خریداری شد و در اختیار من قرار گرفت و در حالی که ۲ هزار و ۵۰۰ یورو دیگر در اختیار فدراسیون است هزینه کفش، لباس و سایر تجهیزات مورد نیازم را شخصا پرداخت کردم.

خدمتی گفت: با رئیس کمیته ملی المپیک در تماس هستم اما هنوز فدراسیون هزینه برای خرید اقلام ذکر شده به من پرداخت نکرده است.

این ورزشکار المپیکی کشورمان در پایان گفت امیدوارم مشکلات ما هرچه زودتر برطرف شود و ما با حمایت بیشتر مسوولان بتوانیم مانند  ورزشکاران سایر رشته ها در کشور با خیالی آسوده به تمرینات خود بپردازیم.