نیویورک- ایرنا- یک نویسنده آمریکایی، روند تروریسم داخلی را در ایالات متحده خطرناک ارزیابی کرد و گفت: رویکرد نژادپرستانه دستگاه‌های امنیتی این کشور زمینه‌ساز رشد گروه‌های افراطی طرفدار برتری‌نژادی سفید شده است.

"رابرت فانتینا" روز یکشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: گروه‌های خشونت طلب و افراطی نژادپرست در آمریکا از حاشیه امن سیاسی و امنیتی برخوردار هستند و رئیس جمهوری نژادپرست آمریکا نیز پشت سر آنها قرار دارد. 

وی در پاسخ به سوالی درباره طرح ربایش فرماندار میشیگان و اینکه آیا نشانه آغاز روند خطرناکی در فعالیت تروریست‌های راست‎‌گرای داخلی است، اظهار کرد: برخلاف تلاش رئیس جمهوری دونالد ترامپ و اعضای دولت وی که می‌خواهند ما به گونه‌ای دیگر بیندیشیم، مطالعات غیرحزبی و غیر دولتی نشان می‌دهد که تروریسم راستگرا، همچون تلاش برای آدم ربایی فرماندار ویتمر، تهدید جدی‌تر از هر جریان "تروریسم چپگرا" در کشور است.

این نویسنده چندین کتاب در موضوع سیاست خارجی آمریکا اضافه کرد: ترامپ اعتراض‌های جنبش "زندگی سیاهان مهم است" را تروریسم چپ  می‌خواند، اما با سخنانش به طور غیرمستقیم ربودن فرماندار میشیگان را تشویق کرد. او گفته بود که مردم برای "آزادسازی" ایالت خود اقدام کنند.

فانتینا افزود: ترامپ در جریان مناظره خود با جو بایدن، نامزد انتخابات ریاست جمهوری دموکرات، از محکوم کردن گروه‌های طرفدار برتری‌ نژاد سفیدپوست خودداری کرد. سخنان وی از زمان  نامزد شدن برای ریاست جمهوری در رقابت ۲۰۱۶  به شکل فزاینده‌ای با سخنان نژادپرستانه آمیخته بوده است.

وی در پاسخ به این سوال که برخورد دولت آمریکا با افراط گرایان برتری‌طلب سفیدپوست و گروه‌های افراط گرای اسلامی را چگونه مقایسه و ارزیابی می‌کند، ادامه داد: تفاوت رویکر میان این دو خیره کننده است.

این تحلیلگر آمریکایی اضافه کرد: در آمریکا معروف است که اگر یک مسلمان مرتکب اقدامی شود که به هر روشی می‌تواند "تروریستی" تلقی شود، آن مسلمان تروریست نامیده می‌شود. اگر همان عمل توسط مردی سیاهپوست انجام شود، او را "اراذل و اوباش" می‌نامند اما اگر یک سفیدپوست همان عمل را انجام دهد، می‌گویند مشکل روحی و روانی داشته است و باید به او برای غلبه بر مشکلات  و بازگشت به آغوش جامعه به او کمک کرد.

فانتینا خاطرنشان کرد: شاهد این موضوع احکام زندان بسیار ناهماهنگی است که برای سفیدپوستان و رنگین پوستان مرتکب جرم صادر می‌شود. به همین دلیل است که جنبش "زندگی سیاهان مهم است" این‌قدر پرطرفدار شده است.

وی در پاسخ به اینکه نژادپرستی چه تاثیری بر رویکرد ایالات متحده به موضوع تروریسم داخلی دارد، گفت: دستکم از زمان حمله تروریست‌ها به ایالات متحده در  ۱۱سپتامبر سال ۲۰۰۱ ، مسلمانان در این کشور انگ خورده‌اند. به دنبال این حملات، ایالات متحده دو جنگ علیه کشورهای اغلب مسلمان آغاز کرد. یک جنگ آن در افغانستان تا به امروز ادامه دارد و طولانی‌ترین جنگ در تاریخ خونین و جنگ‌آور ایالات متحده است.

این نویسنده آمریکایی تصریح کرد: ایالات متحده کشور لیبی را که عمدتا مسلمان است، نابود کرد و از حمله ائتلاف به رهبری سعودی علیه کشور مسلمان یمن پشتیبانی می‌کند. آمریکا همچنان به حمایت از ظلم و ستم وحشیانه علیه مردم فلسطین، دیگر ملت عمدتا مسلمان، ادامه می دهد.

فانتینا خاطرنشان کرد: این ایدئولوژی نژادپرستانه به طور قابل توجهی در شکل دادن به رویکرد ایالات متحده به تروریسم داخلی نقش داشته است.

وی ادامه داد: به طور مثال دادستان کل آمریکا از تعقیب یا حتی در محکومیت لفظی هرگونه اعمال خشونت‌میز جریان‌های راستگرا که تقریبا همیشه توسط شهروندان سفیدپوست انجام می‌شود، تردید به خرج داده است. با این حال او به سرعت، هرگونه اعمال خشونت‌بار در تظاهرات "زندگی سیاهان مهم است" را محکوم می‌کند.

این پژوهشگر آمریکایی اضافه کرد: شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد چنین خشونت هایی توسط سفید پوستان زمینه‌سازی شده است چون که می‌خواهند به اعتبار جنبش "زندگی سیاهان مهم است" آسیب بزنند.

رابرت فانتینا نویسنده چندین کتاب درباره سیاست خارجی آمریکا و نظامی‌گری این کشور در عرصه جهانی است. وی همچنین در زمینه اشغال فلسطین می‌نویسد.

تازه ترین کتاب وی به نام " تبلیغات، دروغ‌ها و فریب: چگونه ایالات متحده جنگ‌های خود را توجیه می‌کند توسط "رد پیل پرس" در آمریکا منتشر شده است.