ناصر طاهری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آفت پسیل پسته از اردیبهشت ماه آغاز و تا زمان برداشت و حتی بعد از برداشت به محصول و درختان پسته آسیب وارد می کند که باید با مدیریت تلفیقی علیه این آفت اقدام شود و کشاورزان از نظرات کارشناسان در راستای خرید سم، نحوه و زمان سمپاشی استفاده و در راستای احیای باغ و رسیدن به باغی شاداب و با طراوت نکات فنی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: کشاورزان باید در روش مدیریت تلفیقی از فصل زمستان تا پس از برداشت محصول پسته، رسیدگی هایی به باغ از جمله تعمیرات، حذف علف های هرز، هرس، شخم زدن زمین، استفاده از روشهای غیرشیمیایی و بیولوژیک و استفاده از کارتها و نوارهای زرد برای کنترل آفت ها به ویژه آفت پسیل پسته را با نظر کارشناسان انجام دهند.
طاهری ادامه داد: شرایط اقلیمی و آب و هوایی استان کرمان و گرمای ناشی از تغییرات جوی امکان طغیان آفت پسیل پسته را ممکن می کند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان عنوان کرد: بخش بزرگ طغیان آفت پسیل پسته ناشی از شرایط بد اقلیمی و گرمی هوا و نیز استفاده از سموم غیرمجاز و تاریخ گذشته است لذا در زمانهای تابستان و زمانی که هوا گرم است جمعیت آفت پسیل پسته در باغات افزایش می یابد که باغداران باید زمان سمپاشی مناسب را رعایت کنند.
وی خاطرنشان کرد: استامی پراید نوعی دیگر از سموم کشاورزی است که باغداران در باغات خود استفاده می کنند و توصیه می شود تا ۴۵ روز قبل از برداشت محصول، این سم در باغات استفاده نشود زیرا باقیمانده سم در محصول می ماند و اگر این محصول به کشورهای خارجی صادر شود با تشخیص وجود باقیمانده سم در پسته امکان برگشت دادن محصول به ایران وجود دارد.
طاهری ادامه داد: اگر با این آفت مقابله نشود موجب ریزش برگ درختان پسته و میوه و پوکی پسته می شود و اگر بعد از برداشت هم این آفت وجود داشته باشد اما از بین نرود، موجب ریزش جوانه های درخت پسته در سال بعد و کاهش چشمگیر محصول خواهد شد.
وی تاکید کرد: کشاورزانی در استان کرمان هستند که با رعایت نکات فنی و روشهای تلفیقی توانسته اند باغی شاداب و تولید محصول پسته ارگانیک داشته باشند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه پسته محصولی ارزآور، استراتژیک و صادراتی است تصریح کرد: اگر در زمان برداشت در این محصول بقایای سموم وجود داشته باشد از نظر بازار مصرف دچار مشکل شود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از راه های مهم مقابله با پسیل پسته استفاده از صابون های کشاورزی است گفت: کشاورزان در صورت نیاز به استفاده از سموم مدت زمان دوره کارنس که از زمان سم پاشی تا برداشت محصول است را رعایت کنند.
طاهری افزود: کشاورزان بعد از برداشت محصول پسته، باغ های خود را رها نکنند زیرا رها کردن باغ موجب افزایش جمعیت آفت در سال آینده می شود.
وی از شخم، یخ آب زمستانه و از بین بردن بقایی گیاهی در باغ ها به عنوان اقدامات مفید در راستای مقابله با آفات نام برد و تاکید کرد: این اقدامات جمعیت پسیل زمستان گذر که قادر به وارد کردن خسارت بیشتری است را به شدت کاهش می دهد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: این استان طی سال جاری شاهد جمعیت کمتری از آفت پسیل پسته در باغ ها بود.
وی به اجرای طرح آذر تا آذر در ۱۰ درصد باغ های پسته استان کرمان به صورت الگویی اشاره و تصریح کرد: با اجرای این روش از آذر امسال تا آذر سال آینده آفت پسیل پسته را از طریق روش های مختلف مراقبت می کنیم تا نیاز به سم پاشی به حداقل برسد.
طاهری تاکید کرد: طی سال جاری ۲۰۰ هزار هکتار از باغ های پسته استان کرمان علیه آفت پسیل سمپاشی شدند.
وی با بیان اینکه امسال شرایط بارندگی خوب بود گفت: آفت پسیل خشکی دوست است و بارش باران اسقرار حشره را از بین می برد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، سطح زیر کشت محصول پسته را در استان کرمان ۲۱۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: ۱۰ هزار هکتار از این مقدار غیربارور است.
استان کرمان به عنوان قطب کشاورزی کشور، ۲۴ درصد باغات کشور و تولید سالانه سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول در بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است.
استان کرمان دارای بیش از ۲۶۰ هزار هکتار باغ پسته است.