همدان- ایرنا- مسوول بخش ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان یکی از راهکارهای موثر در پیشگیری از کاهش باروری را ازدواج به موقع دانست و از مادران خواست تا مشوق دخترانشان برای ازدواج بهنگام به ویژه در سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی با هدف داشتن فرصت زمان بیشتر برای فرزندآوری باشند.

مرضیه اتوگرا روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هر چند سن باروری برای بانوان ۲۰ تا ۴۵ سال در نظر گرفته شده است اما با افزایش سن، فعالیت تخمدان ها کاهش می‌یابد به عنوان مثال با ورود بانوان به بالای ۲۵ سال ۱۰ درصد و بیش از ۳۰ سال ۱۵ درصد ذخیره تُخمدانی و قدرت باروری کمتر می شود.

وی با بیان اینکه در بدن آقایان تا سن ۷۰ سالگی اسپرم وجود دارد اما قدرت باروی آنها از سن ۵۰ سالگی کاهش می‌یابد افزود: میزان موفقیت روش‌های کمک باروری در فرزند دار شدن زوجین ۳۰ تا ۴۰ درصد است.

مسوول بخش ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان اظهار داشت: طبق آخرین بررسی های صورت گرفته ۱۵ درصد از زوجین همدان مشکل ناباروری دارند با این وجود این آمار دقیق نبوده چراکه باید تحقیقات جدید با روش‌های آماری دقیق انجام گیرد.

اتوگرا گفت: مرکز ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان از حدود ۲۰ سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده و هم اینک خدماتی نظیر روش‌های کمک باروری «آی.وی.اف» یا تلقیح آزمایشگاهی اسپرم و تخمک، «آی.یو.آی» یا تلفیق اسپرم به داخل رحم و اهدای جنین را ارائه می‌دهد.

وی افزود: بیمارستان فاطمیه همدان با بهره گیری از تجهیزات و امکانات موجود از به روز ترین روش‌ها برای درمان ناباروری استفاده می‌کند و به زودی به دستگاه لیزر «هچینیگ جنین» با هدف افزایش موفقیت در درمان ناباروری مجهز می‌شود.

مسوول بخش ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان اظهار داشت: ماهانه ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ زوج به مرکز ناباروری و «آی.وی.اف» مرکز آموزشی درمانی فاطمیه همدان مراجعه می‌کنند و روزانه ۱۰ تا ۱۵ زوج جدید به تعداد مراجعه کنندگان اضافه می‌شود.

اتوگرا اضافه کرد: مرکز ناباروری همدان علاوه بر شهرستان‌های این استان از استانهای غربی، جنوبی و استان های اهواز، چابهار، تهران و دیگر شهرها مراجعه کننده دارد.

وی گفت: به منظور افزایش حمایت از زوجین نابارور روزانه روش‌های کمک باروری و سبک زندگی سالم برای زوجین توسط ماماها آموزش داده شده و از روانپزشک برای مشاوره خانواده استفاده می‌شود.

مسوول بخش ناباروری بیمارستان فاطمیه همدان ادامه داد: همچنین کلینیک مردان با ویزیت آقایان توسط ارولوژیست در این مرکز فعال است و متخصین  زنان و نازایی وجنین شناسان در این مرکز همراه با تیم درمانی در راستای اهداف مرکز فعالیت موثر دارند.

اتوگرا، پاشنه آشیل موفقیت و رضایت بیشتر مرکز ناباروری همدان را توسعه فضای درمانی دانست که با راه اندازی مرکز جدید در بهمن امسال نقطه عطفی در برنامه‌های کمک باروری زوجین همدانی رخ می دهد.

وی گفت: به منظور حمایت مالی از زوجین ناباور طرح حمایتی پیش بینی شده بود که از سال ۹۷ دامنه این طرح گسترده تر شده به گونه ای که پیشتر بانوان زیر ۴۱ سال بدون فرزند زیر پوشش قرار داشتند اما هم اینک بانوان زیر ۴۵ سال حتی دارای یک فرزند را نیز تحت پوشش قرار می دهد.