مرگ بیش از ۵۶۰ شهروند یزدی در هشت ماه گذشته بر اثر کرونا و بستری شدن بیش از ۵۰۰ نفر در مراکز درمانی و آمار مبتلایان بیش از این تعداد که در خانه ها قرنطینه هستند، مبین شرایط بحرانی در ابتلا به این ویروس مرگبار است که این آمار با توجه به میانگین بالای سنی جمعیت در برخی شهرستان ها و رتبه بالای یزدها در برخی از بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، سرطان و چاقی ، ریسک مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا را در این استان افزایش داده است.
اقلیم خشک و کویری و تجمع حدود نیمی از جمعیت استان یزد در مرکز این استان باعث شده تا در پایان هفته، جمعیت قابل توجهی از مرکز این استان راهی شهرستان های مختلف و مناطق ییلاقی و روستایی شوند و با توجه به وضعیت بحرانی ابتلا به کرونا، عملا مهمانان دورهمی های آخر هر هفته با این ویروس مرگبار پذیرایی می شوند .
شهروندان استان یزد اگرچه در برخی زمینه های مختلف اجتماعی و فرهنگی در کشور الگو و زبانزد هستند ، اما در ماه های اخیر با کاهش حدود ۴۰ درصدی رعایت ضوابط بهداشتی که از ۸۱ درصد به ۴۲ درصد کاهش یافته، در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک نمره پایینی می گیرند و نتیجه کم توجهی آنان به این موارد، افزایش شدید مبتلایان به کرونا در یک ماه اخیر بوده است.
استاندار یزد در آخرین پست فضای مجازی خود اعلام کرد که ظرفیت بیمارستان ها تکمیل شده و باید بیمارستان صحرایی برای پذیرش مبتلایان جدید به کرونا ایجاد شود و مسئولان بهداشت و درمان تمام تلاش خود را برای افزودن تخت های بیشتر به کار گرفته اند تا بیمارانی که در انتظار برای بستری هستند، را پذیرش کنند.
فرماندار یزد نیز با تاکید بر تشدید کنترل و اعمال محدودیت برای تردد شهروندان اعلام کرد: وضعیت یزد به شدت بحرانی است اما رفتارهایی که در جامعه مشاهده می شود، با این شرایط هیچگونه هماهنگی ندارد و برخی از شهروندان بدون توجه به خطراتی که برای خود و اطرافیانشان ایجاد می کنند، رفتارهای متناسب با شرایط عادی را در پیش گرفته اند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی استان یزد نیز در روزهای گذشته از ابتلای ۵۷۶ نفر از کادر درمان این استان به بیماری کرونا خبر داد که از این تعداد ۴۸ نفر پزشک، ۱۰۵ نفر کادر بهداشت و ۴٢٣ نفر را پرستاران و سایر کادر درمان تشکیل می دهند.
استان یزد با جمعیت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از نظر شاخص های بهداشتی و درمانی جزو استان های برتر کشور محسوب می شود و از نظر تعداد تخت بیمارستانی نسبت به جمعیت، در صدر استان های کشور قرار دارد اما در بحران کرونا، کم توجهی برخی از شهروندان به ضوابط بهداشتی، وضعیت این استان را به جایی رسانده که تخت خالی برای بستری بیماران به زحمت تامین می شود و مسئولان را به فکر ایجاد بیمارستان صحرایی انداخته است.
بدون شک مسئولیت پذیری اجتماعی در بحران کرونا باید تا پایان این بحران تداوم داشته باشد، در غیر این صورت این ویروس مرگبار در سایه کم توجهی شهروندان به رعایت ضوابط بهداشتی با سرعت و شدت بیشتر، هر روز تعدادی را به قربانیان خود اضافه می کند.