سجاد سالک روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: وزارت ورزش وجوانان از دوران تاسیس تاکنون متشکل از سازمان تربیت بدنی ومعاونت جوانان محسوب میشود و بر این اساس ظرفیت حوزه ورزش و جوانان نیز باید در جهت همافزایی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: با طرح احیای مجمع ملی جوانان (طی سالهای اخیر) ادغام عملی و سازمانیافته این دو مجموعه انجام نپذیرفت و بنابراین فرصت تعامل سازنده و موثر برای همافزایی و بهرهبرداری از ظرفیتهای متقابل نیز ایجاد نشد.
سالک افزود: این همکاری در برگزاری برخی رویدادهای ورزشی بینالمللی همچون مسابقات لیگ جهانی والیبال، با بهرهگیری از توان داوطلبان در سمنها دیده شد، اما به عنوان یک همکاری سازمانیافته تداوم نداشت.
وی تصریح کرد: طی ماههای اخیر با قطعیت خبر عدم احیای مجمع ملی جوانان و تثبیت ترکیب کنونی جامعه ورزش وجوانان، مصوب شد که ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در راستای توسعه ورزش کشور قرار گیرد.
سالک ادامه داد: بنابراین یک کتاب از مجموعه سمنها که در حوزه ورزش، توسعه وترویج ورزش همگانی، اخلاق در ورزش، ورزش بانوان و ورزش اقشار خاص مجوز گرفتهاند، تهیه و تدوین و در اختیار روسای فدراسیونهای ورزشی قرار گرفت. براساس این آمار و اطلاعات متولیان ورزش در سراسر کشور با شناخت از تشکلهای ورزشی مردم نهاد برنامهریزی و از توان سمنها استفاده میکنند.
وی با اشاره به تفاهمنامه همکاری با فدراسیون ورزشهای سهگانه تاکید کرد: در انتخاب فدراسیونها، پیوند با زندگی عامه مردم، ترویج روحیه شادی و نشاط، سلامت و همچنین استفاده شهروندان از ورزشهای عمومی و در دسترس همچون شنا، دوچرخهسواری و دومیدانی مورد توجه قرار گرفت.
۳۰۰ سازمان مردم نهاد در حوزه ورزشی کسب مجوز کرده است
سالک با بیان اینکه اکنون ۳۰۰ سازمان مردم نهاد در حوزه ورزشی مجوز کسب کرده اند، افزود: رسالت شماری از سمنها در حال حاضر همچون ماهیت فدراسیون ورزشهای سهگانه، ترویج و توسعه ورزش در سطح جامعه است و بنابراین همکاری این دو جامعه در کنار یکدیگر به توسعه روحیه نشاط و سلامت کمک شایانی میکند.
مدیرکل مشارکتهای اجتماعی وزارت ورزش و جوانان همچنین با تاکید بر این که سمنهای غیرورزشی هم در این طرح مشارکت خواهند داشت، یادآور شد: برخی سمنها در حوزه مقابله و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی فعالیت میکنند، اما تسهیل، توسعه و ترویج ورزش در مناطق حاشیهنشین و محروم نیز میتواند از بسیاری آسیبهای اجتماعی جلوگیری کند.
سالک تصریح کرد: برگزاری رویدادهای ورزشی در این مناطق، حضور در دورههای آموزشی و کسب گواهی معتبر، برگزاری آزمونهای استعدادیابی در سطح کشور، شناسایی استعدادهای ناشناخته در مناطق خاص و دور از پایتخت، تربیت مدرس و همچنین کشف وشناسایی استعدادها به منظور فعالیت در عرصه مربیگری و داوری و... نیز از اهداف اساسی این جامعه است.
به گفته سالک، فعالیتهای رسانهای، تولید محتوا، ساخت فیلم و برنامههای آموزشی و نقش اثرگذار برای توسعه و ترویج ورزش همگانی و آشناسازی مخاطبان با فدراسیونهای ورزشی به منظور ارتقاء سلامت جامعه و کاهش مشکلات روانی در سطح کشور نیز در دستور کار این سمنها قرار دارد.