تهران- ایرنا- باستان‌شناسان تپه‌نگاره‌ای باستانی را در پرو کشف کردند که با ۲ هزار سال قدمت، قدیمی‌ترین تپه‌نگاره این کشور است. 

به گزارش روز سه‌شنبه گروه فرهنگی ایرنا از روزنامه هنر چاپ لندن، باستان‌شناسان در خطوط نازکا که از محوطه‌های تاریخی ثبت‌شده‌ کشور پرو در فهرست میراث جهانی یونسکوست، یک تپه‌نگاره ۳۶ و نیم متری کشف کردند که گربه‌ای را در حالت نشسته به تصویر می‌کشد.

دانشمندان معتقدند تصویر این گربه عظیم‌الجثه بین ۲۰۰ تا ۱۰۰ سال پیش از میلاد خلق شده و با بیش از دو هزار سال قدمت، قدیمی‌ترین تپه‌نگاره کشف شده در این محوطه تاریخی است.

وزارت فرهنگ پرو با انتشار بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: تصویر این گربه به سختی قابل مشاهده بوده و به دلیل قرار گرفتن در یک شیب کاملاً تند و اثرهای ناشی از فرسایش طبیعی در شرف ناپدید شدن بود. نمونه‌های این نوع از گربه‌سانان اغلب در نگاره‌های سرامیکی و منسوجات جامعه پاراکاس یافت می‌شود.

خطوط نازکا اولین بار در سال ۱۹۲۷ کشف شد و باستان‌شناسان پیش از این گربه، تپه‌نگاره‌هایی را از یک نهنگ قاتل، یک مرغ مگس‌خوار و یک میمون در این منطقه کشف کرده بودند. باورها بر این است که این تصاویر به دست اهالی پروی باستان خلق شده‌اند و در بازه‌ای از زمان به عنوان علامتی برای مسافران و محلی برای اجرای آیین و مناسک کاربرد داشتند.

جانی ایسلا (Johny Isla) سرپرست تیم باستان‌شناسان حوزه خطوط نازکا در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپانیایی افه گفت: این که هنوز تپه‌نگاره‌های بیشتری کشف می‌کنیم، خیلی هیجان‌انگیز است اما می‌دانیم همچنان چیزهای بیشتری برای پیدا کردن در این منطقه وجود دارد.