مسکو - ایرنا - روسیه که پیش از این پیشنهادش برای تمدید پیمان محدودیت تسلیحات تهاجمی راهبردی یا استارت-۲ از سوی آمریکا رد شد، روز سه شنبه طرح جدیدی را در این زمینه به واشنگتن پیشنهاد کرد.

به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه روسیه روز سه شنبه در بیانیه ای پیشنهاد جدید این کشور به آمریکا برای تمدید پیمان استارت-۲ مطرح کرده است.

در این بیانیه گفته شده است: طرف روسی هنوز پاسخ رسمی آمریکا به نامه مورخه ۱۶ اکتبر خود را که در آن طرح پیشنهادی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه برای تمدید پیمان استارت-۲ برای یک سال دیگر مطرح شده بود را دریافت نکرده است.  

وزارت خارجه روسیه می گوید: فقط شاهد برخی اظهارنظرهای مقامهای آمریکایی در شبکه های اجتماعی در این مورد هستیم. باتوجه به واکنش متفاوت و ضد و نقیض به وضعیت کنونی می خواهیم در این مورد وضعیت روشن باشد.

در بیانیه آمده است: روسیه پیشنهاد کرده است که پیمان استارت-۲ برای یک سال دیگر تمدید شود و در این حال آماده ایم به همراه آمریکا در این دوره تعهدات سیاسی برای منجمد کردن تعداد کلاهک های هسته ای برعهده گیریم.

در بیانیه خاطرنشان شده است که این موضع می تواند بطور کامل و در صورتی اجرا شود که منجمد کردن تعداد کلاهک های هسته ای با هیچ درخواست اضافی طرف آمریکایی همراه نباشد.

«اگر آمریکا با این رویکرد موافق باشد فرصتی که با تمدید استارت-۲ بدست می آید می تواند برای برگزاری مذاکرات دوجانبه در مورد سرنوشت کنترل تسلیحات هسته ای با بررسی همه عوامل تاثیرگذار بر ثبات راهبردی استفاده شود.»

  در پایان بیانیه وزارت خارجه روسیه ابراز امیدواری شده است که آمریکا به نامه رسمی روسیه برای تمدید پیمان استارت-۲ که روز ۱۶ اکتبر (روز جمعه هفته گذشته) به آن کشور تحویل شده است، پاسخ دهد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز جمعه پیشنهاد کرد که پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی موسوم به استارت-۲ بین مسکو و واشنگتن بدون هر گونه پیش شرطی برای یک سال دیگر تمدید شود و کاخ سفید این پیشنهاد را بلافاصله رد کرد.

رئیس جمهوری روسیه به سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه دستور داد که در آینده نزدیک از آمریکا پاسخ قانع کننده دریافت کند.

پیمان استارت ۲ یا استارت نو در راستای کاهش تسلیحات هسته‌ای دو جانبه میان مسکو و واشنگتن امضا شد.

باراک اوباما رییس‌ جمهور وقت آمریکا و دمیتری مدودیف همتای روسی وی سال ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار کرده و این پیمان را برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور امضا کردند.

آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه یافتند حداکثر یک هزار و ۵۵۰ کلاهک مستقر کنند،  حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در پیمان استارت که سال ۲۰۰۲ قید شد. نخستین پیمان سال ۱۹۹۱ منعقد شد و سال ۲۰۰۹ منقضی شد.

دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه روز گذشته با اشاره به علاقه مندی مسکو به تمدید پیمان استارت-۲ بدون پیش شرط اظهار داشت: ما ترجیح می دهیم آمادگی آمریکا برای تمدید پیمان استارت-۲ را بشنویم.

وی هشدار داد: رد پیمان استارت-۲ پیامدهای بسیار منفی برای کل جهان خواهد داشت.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید پیشنهاد رییس جمهوری روسیه برای تمدید یک ساله و بدون پیش‌شرط پیمان استارت-۲ را "بی‌سرانجام" توصیف کرد.

«رابرت اوبراین» مشاور امنیت کاخ سفید پیشنهاد «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه برای تمدید یک ساله و بدون پیش‌شرط پیمان کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی موسوم به استارت-۲ بین مسکو و واشنگتن را "بی ‌سرانجام" دانست.
وی گفت: آمریکا پیشتر با هدف فرصت دادن به مذاکرات کنترل تسلیحاتی میان واشنگتن و مسکو، پیشنهاد تمدید یک ‌ساله این پیمان را با این شرط که دو قدرت بزرگ اتمی جهان ساخت کلاهک هسته‌ای را در این مدت متوقف کنند، به کرملین داده بود.