تهران- ایرنا- دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو معتقد است: برخلاف آنکه برخی منتظر اتفاقات خاص سیاسی در فضای بین‌الملل برای گشایش‌های اقتصادی هستند، آنچه امروز کشور در عرصه‌های مختلف به ویژه حوزه صنعت نیاز دارد، اصلاح سیاست‌گذاری‌های داخلی است.

«آرش محبی نژاد» امروز (پنجشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: هرچند تحولات مثبت خارجی می‌تواند روند کاهشی نرخ ارز را به دنبال داشته و با تاثیرگذاری روی قیمت مواد اولیه، تورم و تولید، از فشارهای اقتصادی کاسته و توان خرید مردم را افزایش دهد، اما آنچه بیش از همه کشور و صنایع نیازمند آن است، اصلاح در سیاست‌گذاری‌های داخلی است.

وی یادآور شد: تحریم‌ها در سال های گذشته، محک خوبی برای کاهش وابستگی به دلارهای نفتی بود، همچنین مسوولان بیشتر به فکر داخلی سازی افتاده و اقتصاد درون زا و تعمیق ساخت داخل محصولات را در دستور کار قرار دادند.

محبی نژاد تاکیدکرد: اگر این رویه تداوم داشته باشد، چشم‌انداز خوبی در انتظار صنعت و مردم خواهد بود، در عین حال باید سرعت سیاست‌گذاری‌های داخلی با سرعت تغییرات پیرامونی هماهنگ شود و تعلل در تصمیم گیری ها در نظام داخلی اصلاح شود.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو با اشاره به تغییرات مدیریتی در وزارت صنعت و همچنین همکاری خوبی که بین مجلس و دولت شکل گرفته، ابراز امیدواری کرد التهابات به زودی از بازار خودرو خارج شده‌ قیمت‌ها واقعی شده و قیمت‌های بازار و کارخانه ای به هم نزدیک شود.

وی بیان داشت: ایجاد توازن در زنجیره تامین مواد اولیه تا تولید محصول نهایی، مدیریت و نظارت بر بازار و همچنین کنترل واردات قطعات قاچاق و محصولات زیر پله ای، از جمله نیازهای اساسی امروز صنعت خودروسازی و قطعه سازی است.

محبی نژاد گفت: با سیاست هایی که دولت و مجلس در پیش گرفته اند و اصلاحات در روند قیمت گذاری، کاهش التهابات در بازار و همچنین صنعت قطعه سازی امید می رود و خوشبین هستیم تولید قطعه و خودرو به روال عادی خود برگردد.

وی، درخصوص ساماندهی بازار خودرو معتقد است: هرچند وقوع برخی اتفاقات در عرصه سیاست بین الملل می تواند به تعدیل نرخ ارز و خارج شدن حباب از برخی محصولات و بازارها از جمله خودرو بیانجامد، اما این بازار تا حدود زیادی با تغییر سیاست گذاری های داخلی سر و سامان می یابد.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان، به یکی از تجربه های تلخ دوره پسابرجام که در آن شاهد سیل واردات بی رویه به کشور بودیم و تولید داخلی را زمین گیر کرده بود، اشاره کرد و ادامه داد: در صورت ایجاد گشایش های سیاسی و لغو تحریم ها، انتظار می‌رود منابع موجود در دیگر کشورها به صورت تکنولوژی، ماشین‌آلات یا کالاهایی که توان ساخت آنها در داخل وجود ندارد، به کشور بازگردد تا تولید داخلی دچار خدشه نشود.

این مقام صنفی در عین حال به اتفاقاتی نظیر ریزشی شدن بورس در هفته های گذشته اشاره و تاکید کرد: باید فکری به حال سرمایه های سرگردان در دست مردم شود تا به جای حرکت به سمت دیگر بازارهای موازی، به سمت تولید اشتغال زا با ارزش افزوده بالا هدایت شود.

برچسب‌ها