به گزارش ایرنا، «علی اعطا» روز سه شنبه در حاشیه جلسه شورای شهر در گفت و گو با خبرنگاران اظهارداشت: یکی از رویه های غیرقانونی شهرداری در دهه های گذشته این بوده است که برای احداث ساختمان هایی که تمام یا بخشی از آنها متعلق به شهرداری است، پروانه ساختمانی دریافت نمی کرده اند و احتمالا می گفتند «خودمان که از خودمان پروانه نمی گیریم».
وی افزود: پروژه مجتمع تجاری بام لند یکی از این ساختمان هاست که در آن تخلفات جدی صورت گرفته است اما اکنون به کمیسیون ماده ۱۰۰ جهت بررسی تخلفات ارسالی شده است.
اعطا توضیح داد: در سال ۹۲ یک ساخت، بهره برداری، اجاره و انتقال (BOLT) میان یکی از شرکت های تابعه شهرداری تهران به نام شرکت عمرانی کارکنان با یک شرکت خصوصی منعقد شد و بر اساس این قرارداد این شرکت مجاز به احداث ۱۷ هزار و ۸۸۰متر مربع بنا و بهره برداری به مدت ۲۵ سال شد.
وی با بیان اینکه اما در عمل، بنایی به مساحتی در حدود ۳۱ هزار و ۵۰۰ مترمربع توسط این شرکت احداث شد، افزود: در این پروژه چند تخلف شهرسازی اتفاق افتاده است که به نظر می رسد برخی از آنها به مدیران وقت شهرداری و برخی به طرف دیگر ارتباط دارد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تخلفات در این ساخت و ساز، ادامه داد: اول اینکه این بنا صرفا با استناد به قراردادی میان این شرکت تابعه شهرداری و آن شرکت خصوصی و بدون پروانه احداث شده است، در صورتی که صدور پروانه ساختمانی، قانونا لازمه هرگونه ساخت و ساز است.
وی افزود: دوم اینکه طبق همان قرارداد، آن شرکت خصوصی مجاز به احداث ۱۷ هزار و ۸۸۰ مترمربع بنا برای بهره برداری در یک دوره ۲۵ ساله بوده، اما در عمل بنایی در حدود متراژ ۳۱ هزار و ۵۰۰ مترمربع احداث کرده است تا در یک دوره ۲۵ از آن بهره برداری کند.
اعطا تاکید کرد: سوم اینکه در فرم خلافی که شهرداری تنظیم کرده و به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال کرده است، به تغییر کاربری نیز به عنوان یک تخلف در پروژه بام لند اشاره داشته است.
به گفته وی، این پروژه اکنون در شعبه یک کمیسیون ماده ۱۰۰ که این عضو شورای شهر در آن عضویت دارد، مطرح شده و در حال بررسی های مقدماتی سوابق و اسناد آن است.
وی افزود: البته پروژه مجتمع تجاری بام لند از چند منظر قابل بررسی و رسیدگی است که آنها نیز در جای خود نیاز به بررسی به منظور جلوگیری از تضییع احتمالی حقوق شهر و شهروندان دارد اما اصولاً آنچه در کمیسیون ماده ۱۰۰ مورد بررسی قرار می گیرد، صرفا به تخلفات ساختمانی این پروژه ارتباط دارد و موارد دیگری که ممکن است مطرح باشد، باید در جای خود بررسی شود.
اعطا تاکید کرد: بر اساس بررسی های مقدماتی که انجام داده ایم، پیچیدگی های حقوقی در بحث تخلفات این پروژه وجود دارد، باید توجه کرد که برای ما در کمیسیون جهت رسیدگی به تخلفات ساختمانی تفاوتی ندارد مالک آن چه کسی است و بر اساس قانون تصمیم گیری و برخورد خواهد شد.
به گزارش ایرنا، بام لند در چیتگر و در کنار دریاچه خلیج فارس، یکی از مجتمع های تجاری تهران در منطقه ۲۲ است.