شیراز - ایرنا- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مهمترین وظیفه در شناسایی و غربالگری مادران باردار بر عهده پزشکان خانواده و مراقبان سلامت است، افزود: غربالگری بیماری کرونا در مادران باردار از سوی مراقبان سلامت در ۲ مرحله و به صورت کامل در استان فارس انجام شده است.

عبدالرسول همتی روز سه شنبه در همایش از راه دور  آموزشی «سلامت مادران باردار در همه گیری کرونا» افزود: در این مراحل غربالگری ، مادران مبتلای دارای علامت، بدون علامت، مشکوک، محتمل و مثبت از سوی پزشکان خانواده با توصیه و پیگیری برای رعایت اصول قرنطینه خانگی و پس از ترخیص از بیمارستان انجام شده است و تمامی این مادران باردار، سلامتی خود را باز یافته اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ضمن قدردانی از تلاش شبانه روزی و از خودگذشتگی پزشکان خانواده و مراقبان سلامت در راستای خدمات رسانی طی بحران همه گیری بیماری کرونا افزود: نقش موثر و بی بدیل پزشک خانواده و مراقب سلامت در حفظ و ارتقای سلامت مادران، بر هیچ کس پوشیده نیست.

دکتر همتی ادامه داد: با توجه به نوپدیدی بیماری کرونا  در صورت دستیابی به هرگونه اطلاعات جدید در مورد این ویروس، براساس آخرین دستورالعمل های ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تمامی اقدامات موردنیاز برای بانوان باردار از سوی پزشکان و مراقبان سلامت پیگیری و اجرا می شود.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه، در همین راستا و با هدف به روزرسانی دانش پزشکان خانواده و مراقبان سلامت، حفظ یکپارچگی در عملکرد و دستیابی به اهداف اصلی برنامه ها، به همت گروه سلامت مادران معاونت بهداشت، وبینار پنج روزه آموزشی با حضور دکتر «حمیرا وفایی» رئیس بخش پریناتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار شد و طی آن هزار و ۱۰۰  پزشک و مراقب سلامت، دوره های آموزشی موردنظر را گذراندند.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر، موردی از مرگ و میر در جمعیت بانوان باردار بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در استان فارس گزارش نشده است، تلاش خستگی ناپذیر و توانمندی پزشکان خانواده و مراقبان سلامت را در تامین سلامت مادران باردار و نوزادان، طی همه گیری بیماری کووید-۱۹ بسیار ارزشمند برشمرد.

کارشناسان علوم پزشکی معتقدند که بهترین راه این است که از بیمار شدن مادران باردار جلوگیری شود. اما با اطلاعات کمی که در اختیار است ، به نظر می رسد که زنان باردار با کووید  ـ ۱۹  در مقایسه با زنان در همان سن که باردار نیستند ، بیشتر بیمار  نمی شوند.

زنان با مشکلات بهداشتی دیگر ، به ویژه مشکلات ریوی ، فشار خون بالا، دیابت یا HIV بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دارند. اگر این مورد برای زنان باردار وجود داشته باشد ، در صورت تشخیص کرونا  بهتر است بیشتر از سایر خانم ها مراقب باشند.