دکتر پرویز قزلباش شامگاه سه شنبه در ستاد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه هم اکنون یکهزارو ۲۰۰ تخت بیمارستانی برای بستری بیماران کرونایی در نظر گرفته شده است که معادل ۷۲ درصد آن اشغال شده است، افزود: هم اکنون ۴۶۸ بیمار کرونایی مشکوک در بیمارستان های استان بستری هستند.
وی اظهار داشت: تا کنون بیش از ۶۷ هزار نمونه گیری سرپایی و بستری بیماری کرونایی انجام شده است که دربخش سرپایی ۱۷ هزارو ۹۸۴ نفر و در بخش بستری چهار هزارو ۲۷۳ مورد مثبت آزمایشگاهی را شامل می شود.
قزلباش افزود: طبق آمار ثبت شده در بخش سرپایی موارد نسبت به هفته های قبل روند افزایشی یافته و بررسی میدانی نیز نشان می دهد این عدد به ۶ هزار نفر رسیده و این مبتنی بر تجربیات ۲ موج قبلی است که ۲ هفته قبل به سمت پیک و افزایش قابل توجه مبتلایان کرونایی نمود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: این تذکری مهم در این بخش محسوب می شود که ممکن است طی هفته های آینده استان به سمت اوج قابل توجه آمار سرپایی بیماران کرونایی پیش برود.
به گفته قزلباش چندین سناریو در ارتباط با روند موج سوم کرونا در استان وجود دارد، اول اینکه همچنان روند تدریجی و افزایش یابنده ای که طی یکماه گذشته در این استان وجود اشت همین روال ادامه یابد و در شرایط موجود می توان چنین وضعیتی را خوب و قابل کنترل است.
وی اظهار داشت: هر چند طی یکماه گذشته افزایش خفیف شمار مبتلایان کرونایی در این استان روند پایداری داشت اما پیش بینی سناریوی دوم بیانگر آن است که طی هفته های آینده انتظار بستری روزانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ بیمار کرونایی وجود دارد، شرایط ویژه محسوب می شود و در این راستا تدابیر لازم اندیشیده شده است.
این مسؤول ادامه داد: بستری ها با روند صعودی و شیب ملایم به پیش می رود و موارد فوتی های کرونایی نیز شیب بسیار ملایمتری نسبت به موارد بستری و مثبت، دارد.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین دغدغه حوزه سلامت و مدیریت استان کنترل مرگ میرهای کرونایی استان است، اضافه کرد: تمامی تمرکز متولیان حوزه سلامت استان کنترل میزان فوتی ها در حد توان است و از طرفی پس از موج دوم بیماری به رغم افزایش شمار بستری ها، روند ثابت و خطی در این بخش حاکم بوده است.
قزلباش افزود: در صورت افزایش شمار بستری های کرونایی های استان مرگ و میرها نیز روند صعودی به خود خواهد گرفت و به این مهم باید توجه کرد.
وی اضافه کرد: مقایسه وضعیت کرونایی زنجان در موج های اول و دوم با وضعیت کشوری، نشان دهنده بالاتر بودن زنجان از میانگین کشوری بود که در وضعیت کنونی طی یکماه گذشته در حد متوسط کشوری قرار گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد زمانی که رعایت پروتکل های بهداشتی صعودی بوده میزان بستری ها کاهش می یابد و عموم مردم باید توجه داشته باشند که درصدی از بیماران مبتلا به کرونا با وضعیت بد حال تحت درمان قرار می گیرند.
این مسؤول میانگین سنی بستری های کرونایی در بیمارستان های استان را پیش از این اغلب بالای ۵۰ سال عنوان کرد و گفت: این میزان اکنون به زیر۶۰ سال کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین بیماران بستری استان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به شهرهای ابهر و زنجان و خرمدره اختصاص دارد اما به لحاظ تعداد خالص بستری ها زنجان اول است.