علی اصغر نوری شادکام روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: درخواست دریافت تسهیلات ۴۹ واحد صنفی با اشتغال زایی ۲۲۰ نفر، به مبلغ ۳۲ میلیارد ریال دریافت شد که از این تعداد به ۲۰ مورد با اشتغال ۵۹ نفر، مبلغ یادشده پرداخت شد و پرداخت وام به هشت واحد با اشتغال ۲۱ نفر به مبلغ سه میلیارد ریال مصوب و مابقی طرح ها در دست بررسی است.
وی اضافعه کرد: با شیوع بیماری کووید -۱۹ در اواخر سال ۹۸ وزارت تعاون حمایت از مشاغل متاثر از کرونا را در دستور کار خود قرار داد و از اواسط خردادماه سال جاری پرداخت تسهیلات به بنگاههای متضرر از ویروس یادشده آغاز شده است.
وی با بیان اینکه مطابق دستورالعملهای ابلاغی، ۱۴ رسته اصلی و ۵۵۰ زیر رسته، مشمول دریافت وام هستند،اظهار کرد: پرداخت تسهیلات شامل مراکز تولید، توزیع و عرضه پوشاک، کیف و کفش،آجیل ، خشکبار، بستنی و آبمیوه و قنادیها، مراکز تولید و فروش غذاهای آماده،آژانسهای خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی، مجتمعهای ورزشی و تفریحی، فرهنگی، هنری است.
وی دیگر مشاغل مشمول را رسانهای و آموزشی، رانندگان مسافربر برون و درون شهری ، آموزشگاههای رانندگی، گرمابهها، آرایشگاهها ، قهوه خانهها ، مراکز مربوط به اقامتگاه گردشگری، موزهها ، مؤسسات خصوصی فعال در حوزههای درمانی و تشخیصی و آزمایشگاهی و پاراکلینیکی، مرغداران، مراکز تولید محصولات گلخانهای، سبزی و صیفی صادراتی، مراکز تولید و عرضه گیاهان زینتی و ماهیان زینتی ذکر کرد.
به گفته نوری شادکام پرداخت تسهیلات برای هر واحد کسب و کار در رستههای یادشده که در دوران کرونا مشغول فعالیت بودند به ازای هر شاغل ۱۲۰ میلیون ریال و برای هر واحد کسب و کار در این رستهها ۱۶۰ میلیون ریال است.
وی با بیان اینکه وام به سه گروه با مبالغ مختلف پرداخت شد، تصریح کرد: رانندگان درون شهری و برون شهری هر فرد ۶۰ میلیون ریال، مشاغل متأثر از کرونا، هر شاغل ۱۲۰ میلیون ریال و برای افرادی که به دستور دولت تعطیل شدند هر شاغل ۱۶۰ میلیون ریال است.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بافق نرخ سود تسهیلات مشاغل آسیب دیده از ویروس کرونا را ۱۲ درصد و بازپرداخت آن را با احتساب دوره تنفس ۲۴ ماه اعلام کرد.
هم اینک ۲ هزار و ۱۷ واحد دارای پروانه کسب در بافق وجود دارد که از این تعداد حدود یکهزار و ۸۰۰ واحد فعال است و مرکز این شهرستان ۵۰ هزار نفری در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.
همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز( سه شنبه) گفته بود که از اوایل اسفند ماه سال گذشته تاکنون ۵۳۹ هزار و ۶۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و با فوت ۳۲۲ نفر از بیماران در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد افراد متوفی به ۳۱ هزار و ۳۴ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری بیان کرد: از ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۲۹ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، پنج هزار و ۳۹ بیمار جدید مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور شناسایی شده اند که ا زاین تعداد ۲ هزار و ۲۵۴ نفر آنها بستری شدند.
وی افزود: تاکنون ۴۳۴ هزار و ۶۷۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و چهار هزار و ۸۱۰ نفر از بیماران در وضعیت شدید بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
معاون وزارت بهداشت گفت: تاکنون چهار میلیون و ۵۷۰ هزار آزمایش تشخیص کووید- ۱۹ در کشور انجام شده است.
وی بیان کرد: شرایط از لحاظ شیوع کرونا در استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان قرمز است و هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارد.