حیدر مرادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان بذر شامل انوع مختلف پرورشی ۳ آبی و دیم، مادری آبی و دیم، گواهی شده آبی و دیم در ارقام مختلف آذر ۲، سرداری، رصد، صدرا، هشترود و اوحدی برای مزارع دیم و میهن، حیدری و پیشگام برای مزارع آبی است.
وی با بیان اینکه امسال ۲۳ هزار تن انواع بذر در این استان از سوی مباشران خریداری شده است، یادآور شد: پس از بوجاری و ضدعفونی ۲۰ هزار تن از این میزان در ردههای مختلف باقی ماند و این میزان هم اکنون در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: این بذور با نرخ سه هزار ۴۵۴ تا سه هزار و ۸۳۹ تومان در اختیار بهره برداران قرار گرفته و علاوه بر آن دولت نیز بین ۴۰۸ تا ۷۳۷ هزار تومان برای هر کیلوگرم از این بذور یارانه تخصیص داده است.
مرادی با بیان اینکه سالانه حدود ۹۰ هزار تن بذر در مزارع گندم این استان مصرف میشود، یادآور شد: بقیه بذور از محل خود مصرفی کشاورزان تامین میشود و سازمان جهاد کشاورزی بدنبال آن است در راستای سیاستهای امنیت غذایی کشور خودکفایی تامین بذر استان را در یک برنامه سه سال به ۴۵ درصد برساند.
وی گفت: هم اکنون با تولید ۱۵ نوع بذر گندم به میزان حدود ۲۰ هزار تن نیاز ۲۳ درصدی استان تامین میشود که سازمان جهاد کشاورزی با اجرای برنامه خود اتکایی بذر بدنبال افزایش ۲ برابری این میزان (تولید ۴۰ هزار تن) است.
مرادی تاکید کرد: برنامه خود اتکایی بذر از امسال شروع شده و ۱۴۰۲ سال پایانی آن است که در صورت تحقق برنامههای این طرح انتظار میرود علاوه بر افزایش کیفیت گندم تولیدی، شاهد افزایش میزان تولید محصول با توجه توسعه کشت ارقام پربازده خواهیم بود.
وی از گندمکاران خواست برای افزایش بازده مزارع، در کشت پاییزه از بذر بوجاری و ضدعفونی شده و ارقام پیشنهادی جهادکشاورزی استفاده کنند و کشت پاییزه را با استفاده از ردیفکار و به صورت مکانیزه انجام دهند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: هم اکنون کمبود بذور گواهی شده گندم و جو در استان وجود دارد که مکاتبات لازم با سایر استانهای کشور جهت تامین نیاز بذری در حال انجام است و در صورت تحقق در قالب محمولههای مختلف به شهرستانها منتقل خواهد شد.
کشت پاییزه گندم در کردستان از پنجم مهر آغاز شده و در سال زراعی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ طبق برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی مقرر شده بیش از ۶۶۰ هزار هکتار از اراضی این استان با تنوع سه محصول زراعی گندم، جو و کلزا برای کشت پاییزه اختصاص یابد که ۵۹۱ هزار هکتار آن برای کشت گندم است.
پیش بینی میشود در سال زراعی جاری ۵۵۸ هزار هکتار گندم دیم و ۳۳ هزار هکتار گندم آبی کشت شود.
۹۰ تا ۹۵ درصد از کشت پاییزه کردستان به صورت مکانیزه انجام میشود و از ۱۱۳ هزار بهره بردار کشاورزی کردستان حدود ۸۸ هزار بهرهبردار بخش گندم و زراعت هستند.
استان کردستان بدلیل داشتن بیش از یک میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود.
در سال زراعی گذشته حدود ۵۵۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان زیر کشت پاییزه محصولات زراعی (گندم، جو و کلزا) رفته بود.