«رضا میرزایی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اطلاعات علمی و تجربه شماری از کشورهای اروپایی حاکی از آن است که بروز آلودگی هوا، به خصوص در شهرهای بزرگ در شیوع بیماری کرونا موثر است و زمینه تشدید بیماری را مهیا میکند.
وی بیان کرد: شاخص کیفیت هوا در هفتهای اخیر برای کلانشهر اراک در وضعیت ناسالم بوده و مستندات آماری حوزه بهداشت و درمان استان نیز بیانگر روند افزایشی شمار مبتلایان به کرونا در این شهر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: نتایج مطالعات منتشر شده برخی کشورها نشان میدهد که هر یک واحد افزایش ذرات معلق کمتر از ۲ و نیم میکرون در هوا، بین هشت تا ۱۵ درصد مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را افزایش میدهد.
میرزایی اظهار داشت: بروز پدیده وارونگی دما یکی از معضلات شهر اراک در فصل سرد است که در این شرایط چتری غلیظ از آلایندهها بر فراز شهر اراک باقی مانده و با توجه به نقشههای گیش یابی هواشناسی ایستایی هوا در روزهای آتی نیز برای این کلانشهر تداوم دارد.
وی گفت: نگرانیها از افزایش شیوع کرونا در ایام آلودگی هوا در کشور و اراک بیشتر شده و سازمان حفاظت محیط زیست با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کنونی هفت پیشنهاد کمهزینه و قابل اجرا در کوتاه مدت را برای مدیریت آلودگی هوا برای نیمه دوم سال به ستاد ملی کرونا ارایه کرده که در کمیته امنیتی پذیرفته شده و در انتظار تصویب ستاد ملی کرونا برای اجرا است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد:انتظار است در فصول سرد امسال با توجه به شیوع ویروس کووید ۱۹ هماهنگی بیشتری بین تمام دستگاهها برای برونرفت از افزایش روزهای آلاینده صورت بگیرد و امید میرود که با وجود شرایط سخت بتوان از این چالش گذشت.
نخستین مورد مثبت کرونا در استان مرکزی، اول اسفندماه پارسال، پس از قم به ثبت رسیده است.