بجنورد _ ایرنا_ مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ شمالی گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، آتش‌سوزی دیشب به ۵۰ هکتار از عرصه‌های مرتعی پارک ملی سالوک اسفراین آسیب رسانده است.

به گزارش ایرنا مهدی الهه پور روز چهارشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: پس از مهار آتش نیز به دلیل وجود بقایای آتش در بستر منطقه، دیشب نیروهای ادارات کل حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی استان در پارک ملی سالوک مستقر شده اند تا با  توجه به وزش باد، از شعله‌ور شدن دوباره آتش در این ‌منطقه پیشگیری کنند.

وی افزد: مناطقی به صورت لکه ای و یا نقطه به نقطه از شب گذشته مجدد آتش گرفته که با توجه به حضور عوامل محیط زیست و منابع طبیعی، در لحظه خاموش شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: پوشش‌ منطقه عمدتا از گیاه گون تشکیل شده که آتش را در خود نگه می دارد و همین سبب شده تا این منطقه همچنان مستعد شعله ور شدن آتش باشد و به همین دلیل ماندن نیروهای حفاظت محیط زیست در منطقه، تا زمان اطمینان از خاموشی کامل آتش، ضروری است.

اله پور، علت بروز آتش سوزی در پارک ملی سالوک اسفراین را نامشخص خواند و گفت: علت این حادثه در دست بررسی است و احتمال می دهیم که روشن کردن آتش توسط برداشت کنندگان گیاه زرشک کوهی دلیل آن بوده باشد.

وی از دامداران، عشایر و برداشت کنندگان گیاهان خودروی وحشی خواست در هنگام حضور در مراتع حتی الامکان از روشن کردن آتش خودداری کرده و در صورت نیاز حتما ملاحظات لازم را صورت داده و از خاموش شدن آتش قبل از ترک محل، اطمینان پیدا کنند.

بخش از شمال غربی پارک ملی سالوک اسفراین، بعد از ظهر سه شنبه دچار آتش سوزی شد که این آتش پس از تلاشی هشت ساعته دیشب توسط عوامل محیط زیست، منابع طبیعی و نیروهای محلی از اسفراین و شهرستان های همجوار مهار شد.

به گزارش ایرنا پارک ملی سالوک با گستره ۲۰ هزار هکتار در شمال غربی شهرستان اسفراین، به دلیل شرایط توپوگرافی دشتی و کوهستانی، به عنوان یکی از متنوع ترین زیستگاه های استان شناخته می شود.
قسمت شمالی این پارک دارای جاذبه های طبیعی گردشگری، کوهستانی و زیستگاه حیوانات کوه زی و قسمت جنوبی زیستگاه حیوانات دشت زی است.
قوچ و میش اوریال، پازن و بز در کوهستان ها، پلنگ، گربه پالاس و گراز از جانوران شاخص پارک ملی سالوک اسفراین هستند.
شهرستان اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی با داشتن ۲ پارک ملی سالوک و ساریگل، ۲ منطقه حفاظت شده و سه منطقه شکارممنوع با تنوع گیاهی و جانوری ارزشمند، از مهمترین ذخیره گاه های ژنتیکی غنی کشور محسوب می شود.