برای تحقق هر مساله ای در حوزه های اجتماعی، سلامت و حتی اقتصاد نیاز مهم به فرهنگ سازی به چشم می خورد که لازمه آن توجه به رشته های علوم انسانی و اجرایی سازی مقالات پژوهشی این حوزه است.
علوم انسانی باعث توسعه سرمایه اجتماعی و ارتقای فرهنگ جامعه می شود که در ایران مغفول مانده و در میان مسایل کلان کشور مشاهده نمی شود در حالی که شاید توجه به این حوزه و بهره گیری از آن بسیاری از معضلات همچون آسیب های اجتماعی را باعث نمی شد.
حجت الاسلام حسینعلی سعدی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص تاثیرات توجه به مبانی علوم انسانی در کشور و مغفول ماندن این موضوع در جامعه تصریح کرد: در حوزه بهره گیری از علوم انسانی در مدیریت کشور نیاز اساسی به گفتمان سازی داریم.
وی افزود: زمانی که تخصیص امکانات به سمت رشته های غیر علوم انسانی می رود و فرصت های شغلی تنها برای برخی حوزه ها محقق می شود امکان تحقق و هدایت استعدادها به سمت علوم انسانی کاهش پیدا می کند که نیاز به تغییر نگرش فرهنگی وجود دارد.
مطالبهگری مشخصه اصلی دانشجوی تراز انقلاب است
رییس دانشگاه امام صادق (ع) تاکید کرد: دانشجویان نقش بسزایی در فرهنگ سازی در جامعه دارند در این راستا علاوه بر آموزش توجه به جنبه های تربیتی آنها نیز حائز اهمیت است. در این زمینه سند اهداف تربیت دانشجو در دانشگاه امام صادق (ع) در چند روز گذشته با تلاش معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تدوین شد که در بخشی از آن موضوع مطالبه گری و عدالت خواهی دانشجویان ارائه شده است.
سعدی ادامه داد: همچنین در این سند به موضوعاتی همچون تربیت عبادی، تربیت اخلاقی، تربیت اعتقادی، تربیت علمی و عقلانی، تربیت گرایشی و عاطفی، تربیت زیستی و جسمانی، تربیت هنر و زیبایی شناختی نیز اشاره شده است.
وی با بیان این که یکی از مشخصههای اصلی دانشجوی تراز انقلاب موضوع مطالبه گری است، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت دانشجویی و حوزه تخصصی با کار تشکیلاتی دانشجویان می توانند مطالبه گری آرمان های اصلی و دغدغه های مردم را از مجموعه حاکمیت داشته باشند که دانشجویان نقش بسیار مهمی در این موضوع دارند.
رییس دانشگاه امام صادق (ع) به شرایط شیوع کرونا و حضور نداشتن حداکثری دانشجویان در دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: دانشجویان با استفاده از فضای مجازی می توانند ارتباطات لازم را در خصوص فعالیت های فرهنگی و تشکیلاتی داشته باشند به نوعی آرایش و شیوه فعالیت ها تغییر کرده اما دانشجویان می توانند همچون گذشته نقش آفرینی لازم را با رعایت پرتکل ها و استفاده از فضای مجازی داشته باشند.
سعدی با یادآوری سند تربیتی دانشجو در دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: این سند در بخشی از حوزه ها آماده عملیاتی شدن است و بخشی از آن مستلزم حضور دانشجو در محیط دانشگاهی است اما از نظر اجرایی از هم اکنون قابل اجرا است.
وی همچنین درباره مصاحبه های دکتری این دانشگاه گفت: مصاحبه دکتری با دانشجویان انجام شده و حدود ۵۰ نفر در پردیس برادران برای جذب نهایی شده اند.