به گزارش روز چهارشنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، «فرحناز رافع» در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر افزود: اکنون بیش از دو میلیون نفر فعال مستمر و غیرمستمر در حوزه قالیبافی و حرفههای مرتبط در سراسر کشور مشغول بکارند که نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر از آنان تحت پوشش بیمه قرار دارند.
وی گفت: طبق آمار، افزون بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر فعال مستمر قالیبافی در کشور وجود دارد و مهمترین برنامه حمایتی از جامعه قالیبافی، فرشبافی، جاجیم و گلیمبافی و سایر حرفههای مرتبط، انجام حمایت بیمهای و ارائه خدمات مرتبط است.
رافع تاکیدکرد: براساس تفاهمنامه امضا شده، ارائه خدمات بیمه اجتماعی مربوط به بازنشستگی، پیری از کارافتادگی کلی و فوت مشمولان مورد توافق قرار گرفته است.
رییس مرکز ملی فرش گفت: این مرکز، اقدام های اجرایی در زمینه شناسایی فعالانی که دارای شناسنامه و کد شناسه فعال در حوزه قالیبافی در سراسر کشور دارند، عملیاتی کرده و اولویت با آن دسته از جاماندگان بیمهای بوده که تحت پوشش هیچگونه خدمات بیمهای در کشور نیستند.
همچنین در مراسم امضای این تفاهمنامه، رییس صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر گفت:براساس پیگیریهای وزارت تعاون، نهاد ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه پوشش بیمه محرومان و اقشار ضعیف جامعه در دستور کار قرار گرفت و از امروز فرش بافانی که هیچ پوشش بیمهای نداشتند، تحت پوشش بیمه این صندوق قرار خواهند گرفت.
علی شیرکانی تاکید کرد: بیمه این افراد در سال نخست ۱۰۰ درصد رایگان است و در این نوع بیمه، قالیبافان سه خدمت اصلی مستمری در دوران بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی را دریافت خواهند کرد.
وی اضافه کرد: پرداختی بیمه این صندوق به این شیوه است که پنج درصد حق بیمه را فرد و ۱۰ درصد را دولت پرداخت میکرد، اما در این طرح به مدت یکسال ۱۵ درصد حق بیمه روستائیان را دولت پرداخت خواهد کرد و سالیانه یک درصد به مشارکت قالیبافان در پرداخت حق بیمه افزوده میشود تا شرایط حد نصاب فعلی که پنج درصد بیمه شده و ۱۰ درصد کارفرما محقق شود.
به گزارش ایرنا، مجموع جهانی صادرات فرش دستباف در سال ۲۰۱۹ افزون بر ۸۰۰ میلیون دلار بوده که سهم ایران ۷۳ میلیون دلار از این رقم ثبت شد.
مطابق آمارها تا پایان خرداد ماه امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار و ۶۵۲ نفر قالیباف در کشور فعالیت داشتند و تعداد شاغلان حرفههای وابسته به آن ۱۹۱ هزار و ۵۴۵ نفر است.
اکنون ۱۰۳ مجتمع قالیبافی، پنج هزار و ۲۱ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز، ۱۳۶ تعاونی روستایی، یکهزار و ۹۲۳ تعاونی ثبت شده شهری و ۴۰ هزار و ۹۳۳ واحد صنفی مرتبط با فرش دستباف در سراسر کشور فعالیت میکنند.