تهران- ایرنا- بیش از ۷۰ اثر تاریخی و هنری در نتیجه حملات هدفمند به برخی از مشهورترین موزه‌های برلین، خسارت جبران‌ناپذیر خوردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، پلیس برلین از یک سلسله حملات اسرارآمیز به موزه‌های معروف برلین پرده برداشت. در این حملات بیش از ۷۰ اثر تاریخی و هنری از تابلوهای ارزشمند گرفته تا مجسمه‌های سنگی و تابوت‌های باستانی سه موزه واقع در جزیره موزه برلین، آسیب دیدند. مهاجمان نوعی مایع روغنی به این آثار پاشیده‌اند که لکه‌های آشکاری را برجای گذاشته است.   

به گفته پلیس، مقامات آلمانی خبر حمله به موزه پرگامون، نئوس و گالری ملی آلت برلین را برای بیش از دو هفته مخفی کرده بودند.

رسانه‌های آلمانی در پوشش خبر این حملات، از آن به عنوان یکی از بزرگترین حملات به آثار هنری و عتیقه‌جات در آلمان پس از جنگ جهانی دوم یاد کردند.

مارتین دمس سخنگوی پلیس برلین ضمن اشاره به این خبر، اعلام کرد: اداره تحقیقات جنایی پلیس برلین تحقیق درباره خسارت وارده به آثار هنری و تاریخی به نمایش گذاشته در این موزه‌ها را آغاز کرده است.  

به گفته دمس، پلیس معتقد است حملات به موزه در روز سوم اکتبر (۱۲ مهر ۹۹) همزمان با روز وحدت در آلمان و در ساعت فعالیت موزه‌ها روی داده است.

پلیس برلین به انگیزه احتمالی مهاجمان اشاره‌ای نکرده است اما هفته‌نامه دی‌زایت آلمان در گزارشی به ارتباط آتیلا هیلدمن از کنشگران منتقد اقدامات دولت آلمان در تلاش برای مهار کرونا به این حملات پرداخت که همین چند ماه گذشته درباره جزیره موزه برلین یک سری تئوری توطئه ارائه داده بود.

هیلدمن در کانال تلگرامی خود مدعی شده بود موزه پرگامون که به دلیل شیوع کرونا بخشی از تابستان را تعطیل بود، محل نگهداری از تاج و تخت شیطان است.

وی گفته بود این موزه مرکز شیطان پرستی جهانی و جنایت کرونا است که در آن انسانها را شبانه قربانی کرده و کودکان را مورد آزار قرار می دهند.  

جزیره موزه برلین از محوطه‌های تاریخی فهرست میراث جهانی یونسکو است و سالانه حدود سه میلیون بازدیدکننده دارد.