اردبیل - ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: کم شدن نرخ باروری، توقف روند جایگزینی جمعیتی و کند شدن رشد جمعیت یکی از تهدیدات بزرگ کشور است.

به گزارش ایرنا ، دکتر شهرام حبیب‌زاده روز چهارشنبه در آیین تجلیل از عوامل اجرایی و دست اندرکاران برگزاری کنگره ملی سیمای سلامت خانواده افزود: با ادامه روند فعلی طی ۳۰ سال آینده، ۳۰ درصد جمعیت کشور پیر خواهند شد.

وی با تاکید بر لزوم توجه و برنامه‌ریزی مقامات سیاست‌گذار، استادان دانشگاه و گروه‌های مامایی و انجام مطالعات عمیق‌تر بر روی موضوع جمعیت بیان کرد: همه افراد موثر در این زمینه باید با ارائه راهکارهای مناسب علمی، سیاست‌های تشویقی فرزندآوری را در جامعه ترویج دهند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین، آموزش را رسالت اصلی دانشگاه‌ها دانست و اظهار کرد: در این راستا دانشکده‌ها باید ضمن بازبینی و بازنگری در طرح دروس و توجه به مسائل روز جامعه، در تربیت نیروی تخصصی اهتمام کنند.

وی با اشاره به توانمندی بالای علمی و اجرایی در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل گفت: باید با چشم‌انداز و رسالتی مشخص در جهت تربیت فارغ‌التحصیلان متبحر تلاش شود.

دکتر حبیب زاده افزود: اگر در رشته پرستاری با ایجاد دوره‌های مراقبت‌های ویژه، احیای قلبی ـ ریوی و اورژانس به عنوان نیاز فعلی آموزشی در جامعه، تخصصی‌تر عمل شود، در برابر اپیدمی‌های مهمی مانند کرونا، نیروی انسانی متخصص و آماده‌ای برای مقابله تربیت خواهد شد.

وی با قدردانی از فعالیت مجموعه عوامل دخیل در برگزاری کنگره ملی سیمای سلامت خانواده در اردبیل گفت: کیفیت مطلوب و برنامه‌ریزی بسیار خوب در برگزاری این کنگره نشان داد که دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، علاوه بر تربیت نیروهای تحصیل کرده، توان بالایی در برگزاری برنامه‌های کشوری دارد.

دکتر بهنام مولایی ، رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز با ارائه گزارشی از روند برگزاری کنگره ملی سیمای سلامت خانواده اظهارداشت: مطرح شدن نام دانشگاه در کشور، تعامل با دستگاه‌ها و سازمان‌های دیگر، شناسایی استعدادهای موجود در دانشگاه و دانشکده در حوزه‌های مختلف علمی و اجرایی و توانمندی دانشگاه در برگزاری مجازی کنگره در شرایط بحران کرونا از جمله دستاوردهای مهم این کنگره بود.

به گزارش ایرنا، در این مراسم از عوامل اجرایی و دست اندرکاران برگزاری کنگره با اهدای تندیس و لوح سپاس تجلیل شد.

اولین کنگره ملی سیمای سلامت خانواده به صورت مجازی با ارائه حدود ۴۰۰ مقاله در حوزه‌های مختلف روانشناسی و خانواده از ۲۵ الی ۲۷ شهریور ماه ۱۳۹۹ به همت دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل برگزار شد.