مجید زینلی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اهدای پلاسما از خون بهبودیافتگان بیماری کرونا از اردیبهشت در کشور و استان اصفهان آغاز شد که بر اساس آمار سازمان انتقال خون ایران از اول اردیبهشت تا بیست و هشتم مهر در کشور بیش از ۹ هزار واحد پلاسما اهدا شد و اصفهان رتبه دوم را در این زمینه دارد.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر بطور میانگین در هر روز ۲۰ تا ۲۵ واحد پلاسمای کووید ۱۹ در اصفهان اهدا میشود، تاکید کرد: با توجه به افزایش موارد ابتلا و بستری بیماران دارای علائم کرونا در بیمارستانهای استان بویژه در مهر امسال از همه بهبودیافتگان بیماری کرونا میخواهیم که در امر خداپسندانه اهدای پلاسمای خون خود مشارکت بیشتری داشته باشند.
زینلی با اشاره به اینکه اکنون هیچ ذخیره پلاسمای کووید ۱۹ در اصفهان وجود ندارد و هر واحد اهدایی در کوتاهترین زمان برای استفاده به مراکز درمانی متقاضی ارسال میشود، تصریح کرد: اهدا کنندگان پلاسمای کووید ۱۹ از اقشار مختلف مردم هستند و همچنان نیازمند یاری بیشتر آنها بویژه در این روزها هستیم.
وی با بیان اینکه میزان اهدای خون و پلاسمای کووید ۱۹ پس از ماههای محرم و صفر و با سرد شدن هوا مقداری کاهش یافت، خاطرنشان کرد: میزان ذخیره خون در استان اصفهان در زمان حاضر برای سه روز است درحالیکه در شرایط طبیعی باید برای هفت روز باشد.
مدیرکل انتقال خون اصفهان با تاکید بر اینکه به همه گروههای خونی نیاز هست، افزود: از افرادی که قادر به اهدای خون هستند درخواست میکنیم که به مراکز انتقال خون در سراسر استان مراجعه کنند.
بهبود یافتگان از بیماری کرونا میتوانند با حضور در مرکز خواجوی انتقال خون اصفهان برای اهدای پلاسما اقدام کنند؛ بهترین زمان برای اهدای پلاسما بهبودیافتگان حداقل ۱۴ و ترجیحا ۲۸ روز بعد از بهبودی است؛ سن اهدا کننده باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد.
بنا بر گزارش سازمان انتقال خون کشور، میزان اهدای پلاسما از اول اردیبهشت تا بیست و هشتم مهر امسال در تهران یکهزار و ۴۲۸، اصفهان ۸۰۵ و خوزستان ۶۲۰ واحد بود و تا کنون ۲.۱ درصد بهبود یافتگان کرونا، پلاسمای خون خود را اهدا کردند.
پلاسما بخش مایع خون و زرد رنگ است که ۵۵ درصد خون را تشکیل میدهد؛ افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شدند و بهبود یافتند، آنتی بادی قوی برای مقابله با کرونا در پلاسمای خون خود دارند؛ از این رو پلاسمای این دسته از بهبود یافتگان، گرفته شده و به بیماران بدحال کرونایی تزریق میشود که به این روش، پلاسما درمانی گفته میشود.
از ابتدای شیوع کووید ۱۹ تا پایان مهر امسال حدود ۴۲ هزار بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستانهای استان اصفهان بستری شدند و از بین آنها چهار هزار و ۶۰۰ نفر جان باختند.
بنا به گزارش وزارت بهداشت، تا کنون بیش از ۵۴۵ هزار نفر در کشور بطور قطعی به کرونا مبتلا شدند که بیش از ۴۳۸ هزار نفر از آنها بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدند.