به گزارش ایرنا به نقل از القدس العربی، دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که به فهرست اتهامات مربوط به دو محاکمه جمعی هشت نفر در سال ۲۰۱۹ دست یافته که برخی جرایم یادشده به متهمانی در سنین بین ۱۴ تا ۱۷ سال نسبت داده شده است.
در این گزارش آمده است: دادستانی کل عربستان، اعدام این هشت متهم به ارتکاب جرایم در جریان اعتراضات را خواستار شده، در حالی که گفته میشود، برخی از این جرایم را کودکان مرتکب شدند.
بر اساس این گزارش، هر هشت متهم بیش از دو سال است که در بازداشت موقت به سر میبرند و اهل منطقه الشرقیه عربستان سعودی هستند که اکثریت اقلیت شیعه این کشور در آنجا زندگی میکنند.
دیده بان حقوق بشر افزوده است: این هشت نفر، همچنین با چندین اتهام دیگر روبرو هستند که از جمله آن، تلاش برای ایجاد بی ثباتی در ساختار اجتماعی با شرکت در تظاهرات و تشییع جنازه، سر دادن شعارهای ضد حکومتی و تلاش برای ایجاد اختلاف و تفرقه است.
در همین ارتباط «مایک پیج» معاون مدیر بخش خاورمیانه دیدبان حقوق بشر گفت: اگر عربستان سعودی در اصلاح نظام کیفری خود جدی است، باید مجازات اعدام برای مجرمان نوجوان (زیر ۱۸ سال) را در همه موارد ممنوع کند.
وی افزود: مقامهای سعودی باید اطمینان خاطر دهند که هیچ کودک بزهکاری به مجازات اعدام نمیرسد.
عربستان سعودی سوم اردیبهشت ۹۷ نیز ۳۷ شهروند این کشور را که اغلب از شهرهای «قطیف، احسا و مدینه منوره» بودند، اعدام کرد.
شیعیان که مدت هاست از انواع تبعیض در عربستان رنج میبرند و در حاشیه قرار گرفتهاند، ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت ۳۳ میلیونی عربستان را شامل می شوند.
در سپتامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (شهریور/ مهرماه ۹۶) و تنها چند ماه پس از انتصاب «محمد بن سلمان» به ولیعهدی عربستان نیز دهها تن از تجار، روحانیون، شاهزادگان، فعالان حقوق بشر و حقوق زنان و علمای این کشور دستگیر و روانه زندان شدند.