حسین محمدی روز پنجشنبه در تشریح این موضوع در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: شهرداری به تازگی طرحی را اجرایی کرده که براساس آن مخازن کوچک فلزی و سطل های زباله در ورودی ساختمان ها، کوچه ها و معابر شهر کرج جمع آوری می شود.
وی با بیان اینکه گلایه و اعتراض مردم از نحوه اجرای این طرح به حق است، افزود: ما باید درمرحله نخست زیرساخت ها را برای جمع آوری مکانیزه زباله ها در محلات مختلف کلانشهر کرج فراهم کنیم ، سپس نسبت به جمع آوری سطل های کوچک و مخازن فلزی اقدام شود.
رییس کمیسیون محیط زیست کرج گفت: هدف ازارائه خدمات، رضایتمندی مردم است که اگر مردم از کاری رضایت نداشته باشند باید بازنگری کنیم.
وی ادامه داد: البته از شهروندان هم انتظار می رود که طرح های که به بهبودی سیما، منظر شهری، بهداشت محیط و کاهش هزینه ها کمک می کند، واکنش منفی نشان ندهند.
عضو شورای اسلامی شهر کرج افزود: برای پیشگیری از آلودگی های زیست محیطی ، توجه به بهبود فرایند اجرایی پسماند از ضرورت های اجتماعی است و به طور قطع در پس اجرای طرح جمع آوری سطل های زباله کوچک، اهدافی جز این متصور نیست.
وی بیان داشت : البته وجود سطل های زباله با اشکال و رنگ های مختلف درمحله ها و معابر، سیمای شهررا مخدوش کرده و شهرداری می بایست با جانمایی سطل های مکانیزه در کوچه ها این ناهمگونی را برطرف کند.
رییس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به فرآیند بازیافت زباله درکشور گفت : طبق ماده ۱۹۳ برنامه پنجم توسعه، شهرداری های بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت مکلف هستند که از فناوری نوین برای بازیافت زباله استفاده کنند.
وی ادامه داد: طبق این ماده قانون برنامه پنجم توسعه، می بایست دفن زباله ها به روش سنتی در این شهرها ممنوع می شد اما متاسفانه با وجود تکلیف قانونی، ما درمدیریت پسماند شهر کرج پیشرفت قابل توجهی نداشته ایم.
محمدی اظهار داشت: از شروع به کار شورای پنجم کرج ، بارها درکمیسیون محیط زیست شورا تکلیف شده که شهرداری از ظرفیت های بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان و دانش بومی کشوربرای بازیافت زباله ها استفاده کند.
رییس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر کرج اظهار داشت: سازمان سرمایه گذاری شهرداری کرج در۲ سال گذشته با بررسی طرح ها و پیشنهادات اشخاص حقیقی و حقوقی ، به توافق اولیه با پارک علم و فناوری البرز وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه بازیافت پسماندها دست یافته است.
وی ادامه داد: این توافق برای انعقاد قرارداد و آغاز به کار در نشست علنی شورای اسلامی شهر کرج به تصویب رسید به طوری که با مصوبه شورا، شهرداری می تواند با همکاری پارک علم و فناوری استان در گام اول حداقل روزانه۱۵۰ تن زباله شهری را به طور کامل بازیافت کند.
محمدی خاطرنشان کرد: در زمان حاضرمدیریت هر تن زباله برای شهرداری کرج حدود۵۰ هزارتومان هزینه دارد که این رقم به جزارزش زمین و عواقب آثار مخرب زیست محیطی پسماندها محاسبه شده است.
رییس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر کرج بیان داشت: با اجرای طرح مدیریت پسماندها با کمک پارک علم و فناوری البرز که به تائید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رسیده ، هزینه های مدیریت پسماند در کلانشهر کرج به صفر خواهد رسید.
وی ادامه داد: در عین حال بازیافت پسماندها ، فرصتی جدید برای توسعه سایر صنایع و تولید محصولات جدید به شمار می رود.
همچنین استفاده از روش های مکانیزه و علمی موجب می شود تا شیرابه های پسماندها، استاندارد سازی شده و در آبیاری فضای سبز مورد استفاده قرار گیرد.
محمدی گفت : این روش نیز کمک خواهد کرد تا آثار منفی زیست محیطی ناشی از دفن سنتی زباله ها به حداقل برسد؛ کاری که در شهرداری کرج شروع خواهد شد و می تواند سرآغازی به چشم انداز بسیار روشن و مثبت در جهت مدیریت پسماند در شهر کرج و سطح کشور باشد.
وی بیان داشت : چنین همکاری و توافقی با پارک علم و فناوری و مشارکت یکی از شرکت های دانش بنیان که خود مبتکر و مخترع چنین فرآیندی است برای اولین بار در کشور آغاز می شود.
رییس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر کرج افزود: امروز همه ما، استان البرز را قطب فناوری در کشور می شناسیم و این انتظار وجود دارد تا در زمینه بازیافت مناسب و مدیریت علمی پسماندها این استان درکشور سرآمد باشد.
روزانه حدود یک هزار تن زباله در کلانشهر کرج جمع آوری و به محل دفن زباله ها در منطقه حلقه دره انتقال می یابد.
جمع آوری مخازن فلزی کوچک و سطل های زباله در برخی معابر کرج با واکنش شهروندان همراه شده که مسوولان شهرداری کرج قول داده اند تا با نصب سطل های مکانیزه در کوچه ها ، وضعیت سیمای شهری و محیط زیست در این محلات بهبود یابد.