تبریز - ایرنا - فعال سیاسی و استاد دانشگاه با بیان اینکه توهین و هتاکی به رئیس‌جمهوری و هر شخصی مذموم است، گفت: هتاکی و توهین به رئیس جمهور نوعی فرار به جلو است.

رحیم شهرتی فر روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: کسانی که به رئیس جمهور توهین و از ادبیات ناروا استفاده می‌کنند، چون خودشان حرفی برای گفتن ندارند می‌خواهند به افراد و جامعه چنان القا کنند که در به وجود آمدن این شرایط سخت خودشان هیچ نقشی ندارند و فقط دولت مقصر است، در حالی که مردم آگاه هستند و همه مسایل را می‌دانند.

وی افزود: این ادبیات نشان می‌دهد که منتقدان هم از نظر محتوا تهی هستند و هم از نظر شخصیت چندان قابل قبول نیستند؛ بر این اساس بهتر است نقد آگاهانه و منصفانه مبتنی بر اطلاعات دقیق کنند، زیرا این گونه نقد نه تنها ایرادی ندارد، بلکه حق مسلم هر نماینده و فردی است اما رفتارهای توهین آمیز  نوعی فرار به جلو محسوب می‌شود.

شهرتی فر خاطرنشان کرد: منتقدان با این نوع ادبیات نمی توانند خودشان را اثبات کنند و مردم آگاه هستند که این ها نیز در به وجود آمدن شرایط به نوعی مسئول هستند، البته دولت نیز باید پاسخگو باشد اما همه می‌دانند که در به وجود آمدن این شرایط همه نقش دارند و تنها دولت مقصر نیست.

وی با بیان اینکه باید از این منتقدان پرسید شما در گذشته چه کار کرده‌اید و الان که به مجلس راه یافته اید چه کار می‌کنید، اظهار کرد: اداره جامعه با هماهنگی تمام نهادها و هم‌افزایی تمام نهادهای تصمیم‌گیر به پیش می رود؛ جامعه ما جامعه تک بعدی نیست که فقط قوه مجریه را مقصر بدانیم؛ همه می دانیم که هم سیاست داخلی و خارجی و هم تصمیم‌گیری‌ها دست در دست هم می‌دهند و یک وضعیت را به وجود می‌آورند و پیشرفت کشور حاصل همکاری تمامی نهادها است.

فعال سیاسی خاطرنشان کرد: پیشرفت کشور حاصل تمامی نهادها است، اگر امروز از جهت معیشت سختی در جامعه پیش آمده است معلول اقدامات همه نهادهاست؛ همه باید مسئولیت خود را قبول کنند و به نظر من مهم ترین مسئله یافتن راهکار برون رفت از این شرایط است.

مجتبی ذوالنوری رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ۲۵ مهرماه ۹۹ در رفتاری بحث‌برانگیز درخواست اعدام رییس جمهوری را در توییتر مطرح کرد، این اقدام انتقادهای بسیاری را برانگیخت.

علی ربیعی سخنگوی دولت ۲۹ مهر ماه در نشست خبری خود با بیان اینکه معاونت امور مجلس و معاونت حقوقی ریاست جمهوری در حال پیگیری موضوع توهین به رییس جمهوری از طریق هیات نظارت بر رفتار نمایندگان است، گفت: معتقدیم که موضوع از منظر عمومی و جرم عمومی باید مد نظر قرار گیرد و قوه قضاییه باید براساس اینکه به طور آشکار از جنبه عمومی برخی حرف از اعدام رییس جمهور یک کشور می‌زنند، موضوع را پیگیری کند. استیضاح حق مجلس است و در این مورد حرفی نداریم اما برخی نمایندگان فرمایشات مقام معظم رهبری را اساسا درونی نکردند یا به آن اعتقاد ندارند.
ربیعی تاکید کرد: از معظم له تشکر می‌کنیم که فاصله بین نقد و توهین را مشخص کردند. الگویی که رهبری گذاشتند می‌تواند رویه عادلانه برای تشخیص اظهارات محفلانه یا دلسوزانه باشد. معتقدم این توهین‌ها نیاز به شاکی خصوصی ندارد و اهانت به رییس جمهور در حیطه جرایم عمومی قرار دارد.