«سیدعلی آقازاده» روز پنجشنبه در نشست شواری گفت و گو دولت با بخش خصوصی افزود:با توجه به سیاستهای و افق پیشرو که نشان دهنده وضعیت مطلوب و آغاز شرایط بهتر برای ارز است، امید میرود به زودی شاهد رفع مشکلات باشیم.
وی اضافه کرد: درسال جاری کشور شرایط متفاوتی را با تورم، تحریم، نوسان قیمت کالاها و ارز تجربه کرد و عدم صدور کالا و مواد اولیه از مبادی عادی و قانونی کشور باعث شده تا شرایط سختی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان به وجود آید که از آنان عذرخواهی میکنم.
وی اظهار داشت: برخی اقداماتی که در بخش دولتی انجام شده نتایج مطلوبی نداشته است زیرا میلیونها تن کالا در گمرک باقی مانده درحالی که تولیدکنندگان در داخل به گرم گرم آن نیاز دارند اما به خاطر بروکراسی اداری و ناهماهنگی در بخشهای اجرایی و نظارتی شرایط برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان سخت شده است.
وی گفت: درطول سالهای اخیر وضعیت کمی و کیفی نشستهای اتاق بازرگانی اراک و شورای گفت و گو دولت با بخش خصوصی در سطح کشور مطلوب بوده است.
«حسن مهدینیا» مسئول دبیرخانه شواری گفت و گو دولت با بخش خصوصی استان مرکزی نیز گفت: ۸۸ درصد مصوبات این شورای اجرایی شده و هشت درصد درحال اجرا و چهار درصد اجرا نشده است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز اظهار داشت: تولیدکنندگان و صادر کنندگان استان مرکزی با ۱۵ مشکل در حوزه کاری همانند سایر تولیدکنندگان و صادر کنندگان کشور مواجه هستند.
«محمود نعمتی» افزود: این مشکلات به خاطر سیاستهای بانک مرکزی و حساسیت این مجموعه پولی است که تمامی موارد به سازمانهای مربوطه منعکس شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی استان مرکزی هم گفت: شرایط اقتصادی کشور برای بخش خصوصی مطلوب نیست و دستورالعملهای ناگهانی و خلقالساعه به این بخش آسیب وارد کرده است.
«ناصر بیگی» با بیان اینکه اکنون نگرانی از کاهش ارزش پول ملی موجب شده شاخص سرمایهگذاری کاهش یابد، افزود:سرمایهگذاری مستلزم سرمایهگذار است و تولید نیز نیازمند سرمایه است.
وی اضافه کرد:کاهش ارزش پول ملی افق روشنی برای سرمایهگذاری باقی نگذاشته است زیرا سرمایه در مسیر سکه، طلا و ارز سرمایهگذاری شده که به اقتصاد آسیب وارد میکند.
بیگی افزود: مشکلات اقتصادی باعث شده تا صادرات فقط محدود به چند کشور همسایه شود که این شیوه صادراتی نمیتواند تامین کننده نیاز واحدهای صادرکننده باشد.
۲ هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی در نقاط مختلف استان مرکزی وجود دارد که بیش از ۱۵۰ واحد آن فعالیت صادراتی دارند.