تهران - ایرنا - مشاوربین‌الملل و سرپرست مرکز صادرات آب و برق وزارت نیرو گفت: ایران اکنون صاحب بزرگترین ظرفیت منصوبه ترانسفورماتور در منطقه است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا،   «محمدعلی فرحناکیان»  روز پنجشنبه در حاشیه مراسم افتتاح هفتمین کنفرانس بین‌المللی ترانسفورماتور ایران در جمع خبرنگاران افزود: کشورمان در بحث ترانسفورماتور نه تنها به خودکفایی دست یافته، بلکه در ساخت ترانسفورماتورهای موردنیاز در شبکه توزیع، فوق توزیع و انتقال و بخش نیروگاهی به توانمندی زیادی دست یافته است. اکنون نه تنها می‌توانیم کل نیاز داخل را برآورده سازیم بلکه به لبه دانش در این بخش نیز دست یافته‌ایم.

وی اظهار داشت: امروزه ترانسفورماتورهایی در کشورمان تولید می‌شود که در کلاس‌هایی قرار دارند که از نظر تلفات، نویزهای صوتی و شاخص‌های اصلی برای ارتقا ترانسفورماتور، رتبه‌های خوبی دارد و صادر هم می‌شود.  اکنون چند صد هزار ظرفیت منصوبه ترانسفورماتور در کشورمان وجود دارد.

سرپرست مرکز توسعه صادرات آب و برق وزارت نیرو به توان صادراتی کشورمان در بخش برق و صدور خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و گفت: یک ظرفیت زیاد صادراتی در منطقه هم در بخش کالا و هم خدمات فنی و مهتدسی در اختیارمان است.

وی با بیان اینکه اکنون بیشترین تمرکز بر بازار منطقه است ادامه داد: تمرکز بر منطقه درحالی است که برخی شرکتهای ایرانی اکنون در آفریقا، کشورهای آمریکایی و شرق آسیا بازارهای خوبی دارند و در حال کار هستند.

فرحناکیان تصریح کرد: هدف اصلی در حال حاضر منطقه است و مطالعه‌ای در حال انجام است که در آن ظرفیت سالانه ۱۰ میلیارد دلاری به خدمات فنی و مهندسی در منطقه مشخص شده است.  اکنون درصد کمی از این نیاز توسط کشورمان محقق می‌شود که با تلاش و کوشش باید افزایش یابد.

وی با بیان اینکه مسوولان دولتی وظیفه دارند تا شرایطی را فراهم کنند تا بخش خصوصی بیشتر فعال شود، گفت: البته در بخش صاردات اکنون ۲ بحث صادرات انرژی الکتریکی،  صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی مطرح است.  دربخش صادرات انرژی الکتریکی اکنون عمده صادرات بر عهده بخش دولتی است و اخیرا قراردادهایی که سال های قبل بسته شده بود مجدد تمدید شده است.  به برخی کشورهای همسایه پیشنهاد شده قراردادهای ۱۰ ساله با آنها منعقد شود.

فرحناکیان از تلاش برای افزایش صادرات انرژی الکتریکی خبر داد و گفت: همچنین تلاش بر بستن قراردادهای طویل المدت است.

سرپرست مرکز توسعه صادرات آب و برق وزارت نیرو درباره میزان صادرات برق افزود: عدد قابل توجهی از تولید برق در کشورمان صادر می‌شود که درآمد ارزی خوبی هم برای کشور به همراه دارد.

وی از فعال بودن دیپلماسی برق کشورمان خبر داد و خاطرنشان ساخت: جلسه‌های متعددی با کشورهای همسایه به صورت ماهانه برگزار می‌شود. با هدف افزایش صادرات برق حتی در برخی کشورها که مشکل دارند تلاش شده در خود این کشورها اقدام به ساخت تجهیزات شود تا بتوان صادرات برق به آنها افزایش یابد.

مشاور بین‌الملل وزیر نیرو با بیان اینکه در بخش صادرات کالاها و خدمات فنی و مهندسی بخش خصوصی فعال است از تلاش بخش دولتی برای حمایت بیشتر بخش خصوصی فعال در این زمینه خبر داد.

وی ادامه داد: اکنون در هر سفری که مقامات دولتی می‌روند به طور قطع یک نماینده از بخش خصوصی هم حضور دارد و ماهانه دیدارهای بخش دولت با بخش خصوصی برگزار می‌شود.

فرحناکیان برگزاری نمایشگاه در کشورهای مختلف را در راستای حمایت از بخش خصوصی دانست و ادامه داد: تلاش می شود با همکاری معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه و سازمان توسعه تجارت از توان بخش خصوصی بیشتر استفاده شود.

مشاور بین‌الملل وزیر نیرو با اشاره به مسوولیت وزارت نیرو در ۱۰ کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی گفت: تلاش می‌شود از ظرفیت این کمیسیون‌ها برای حضور بیشتر بخش خصوصی استفاده شود.