به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام والمسلمین «سیدمهدی خاموشی» افزود: قاریان و پیشکسوتانی که در عرصه قرآنی دارای سابقه هستند و گروه مرجعی برای کارهای قرآنی بهشمار میروند، در بقاع متبرکه حضور به هم رسانند تا کرسیهای تلاوت در این اماکن شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه ۲ هزار مرکز از بقاع متبرکه میتواند برای محافل قرآنی اختصاص یابد، تصریح کرد: اگر بخواهیم حلقههای قرآنی در جغرافیای ایران فعالیت کنند، بقاع متبرکه یکی از بهترین اماکنی است که میتواند از قاریان، مدرسان قرآن، گروههای مردمی و همه کسانی که میخواهند نهضت قرآنآموزی را در کشور توسعه دهند و رونق ببخشند، میزبانی کند.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: توقع داریم تا این کرسیها با حضور و قرائت قاریان بینالمللی ایرانی شکل بگیرد تا سبب جذب نوجوانان و جوانان به فعالیتهای قرآنی شود.
خاموشی با تاکید بر برپایی کرسیهای حفظ و ترجمه و تفسیر آیات، افزود: در تفسیر قرآن باید مفسرین و محققین خوب در حوزه و دانشگاه ایراد سخن داشته باشند تا از این طریق از وجه آیات قرآنی برای مردم «کشفالغنا» کنند؛ البته ذکر این نکته لازم است که تفسیر کار اهلبیت (ع) است، چون میفرماید: «وَمَا یَعْلَمُ تَأْوِیلَهُ إِلاَّ اللّهُ وَالرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ» بنابراین آنها هستند که باید اصل تفسیر قرآن را مطرح کنند.
وی ادامه داد: عالمان ما در طول تاریخ تفسیرهایی را که نوشتهاند، از لغت شروع کردهاند و کمکم به جملات عربی و گزارهها سوق پیدا کرد؛ سپس بهسمت نگاه روایی و تفسیر روایی توجه داشتند و در دوران اخیر هم تفسیر آیه به آیه که زبردستترین آنها تفسیر مرحوم علامه طباطبایی است ظهور کرد که تفسیر وزین المیزان را میتوانیم بهعنوان یک طراز معرفی کنیم.
رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه در سالهای اخیر سعی شده با نگارش تفسیر «نورالثقلین» و تفسیر «البرهان» گامی قویتر برداشته شود، تصریح کرد: محققین زیادی در این زمینه کار کرده و مجموعه روایات تفسیری را جمعآوری کردهاند که امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرد.
خاموشی با اشاره به استفاده از امامزادگان و بقاع متبرکه برای فعالیتهای قرآنی، گفت: فعالان عرصه قرآنی اگر فضا، سالن یا امکانات زیرساختی و سختافزاری میخواهند، همه موجود است؛ اگر ما صحبت از قرآن و اهلبیت (ع) داریم، همین مکان محل رسیدن به این موضوع است.
وی همچنین با اشاره به تفسیر آیات ۳۸ تا ۴۰ سوره مبارکه احزاب، در این بخش به مباحثی همچون سختیهای رسالت و تبلیغ دین از سوی پیامبر (ص) پرداخت و خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم (ص) برای اینکه مردم را بهسمت ایمان سوق دهد، مشقت زیادی را متحمل شد.
رئیس سازمان اوقاف با تاکید بر تنوع در تفسیر، افزود: در حال حاضر مستمعین آگاهیشان بیشتر از گذشته است؛ یک مبلغ باید به ابعاد مختلف دین آشنا باشد.