شهرکرد- ایرنا- شیوع کرونا اگر چه بسیاری از فعالیت‌های ورزشی را به تعطیلی کشاند اما با همت هیات‌های ورزشی، ورزش همگانی جای خود را در برخی محلات چهارمحال و بختیاری باز کرده است.

کارشناسان حوزه سلامت گاهی اعلام می‌کنند که ویروس کرونا برای افرادی که از سلامت جسمانی کاملی برخوردار نیستند، خطر بیشتری دارد و در این میان افراد مسن و افرادی که به علت برخی بیماری‌ها سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، بیشتر از سایر انسان‌ها در خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.

به همین علت ورزش کردن باعث می‌شود تا بدن انسان از بهترین عامل دفاعی برای مقابله با ویروس کرونا برخوردار شود.

این در حالی است که به نظر می‌رسد در طول همه‌گیری کووید ۱۹ بسیاری از افراد جامعه به سبب در خانه ماندن تحرک بدنی کمتری دارند و این موضوع می‌تواند سلامتی روحی و جسمی آن‌ها را به خطر اندازد.

پزشکان متخصص عنوان می‌کنند که بی‌نشاطی، کسلی، کاهش میزان توجه و تمرکز، افسردگی و اضطراب از جمله عوارض ورزش نکردن طولانی‌مدت به ویژه در دوران شیوع کرونا است.

در زمان شیوع کرونا، تحرک بدنی می‌تواند نقش پیشگیرانه داشته باشد، در حقیقت انجام ورزش منظم یکی از راه‌های جلوگیری از مضرات و معایب بی‌حرکتی و فعالیت نکردن طی دوران قرنطینه خانگی است.

ورزش کردن علاوه‌بر اینکه ابزار ارزشمندی برای حفظ سلامت جسمانی است، رابطه مهمی با سلامت و بهداشت روانی و به ویژه پیشگیری از بروز ناهنجاری‌های روانی دارد، در واقع ورزش از اضطراب و افسردگی کم می‌کند و اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد.

تاثیرات مثبت جسمی و روحی ورزش در مقابله با کرونا

یک پزشک متخصص در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: ورزش یکی از آرامش‌بخش‌ترین فعالیت‌هایی است که به کاهش استرس و تغذیه مناسب افراد کمک می‌کند و در شرایط ناشی از شیوع کرونا، استرس را از افراد دور کرده و موجب شکل‌گیری احساس خوب در آن‌ها می‌شود.

تینا جعفری افزود: در شرایط ناشی از کرونا، آنچه برای حفظ سلامتی افراد بسیار اهمیت دارد رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کنار تقویت ایمنی سیستم بدنی است و باید علاوه‌بر تغذیه مناسب و سالم ،تحرک بدنی در سبک زندگی افراد گنجانده شود.

وی تصریح کرد: انجام سه تا پنج دقیقه فعالیت بدنی نظیر راه رفتن یا حرکات کششی بعد از نشستن‌های طولانی مدت در کاهش فشار ماهیچه‌ها، تسکین تنش ذهنی و بهبود گردش خون و فعالیت عضلات کمک می‌کند و علاوه‌بر آن فعالیت بدنی مرتب می‌تواند روزی ایده‌آل را به افراد هدیه دهد و راهی برای ارتباط با خانواده و دوستان باشد.

اما با شیوع کرونا بسیاری از افراد با تعطیلی باشگاه‌های ورزشی انگیزه و اراده لازم را برای انجام ورزش در خانه نداشتند که فدراسیون ورزش‌های همگانی کشور با راه‌اندازی پویش‌های مختلف از ابتدای شیوع ویروس کرونا توانسته بخشی از مردم را با ورزش آشتی دهد و تحرک بدنی را توسعه دهد که یکی از مهمترین این پویش‌ها «آوای ورزش در همسایگی» است.

ورزش‌های همگانی مروج ورزش در دوران کرونا

رییس هیات ورزش‌های همگانی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: از زمان شیوع کرونا تاکنون ورزش‌های همگانی سه پویش ورزش در خانه، «آماده باش» و «آوای ورزش در همسایگی» را با هدف تحرک بدنی و تقویت سیسم ایمنی بدن در مقابله با ویروس کرونا راه‌اندازی کرده است.

مرتضی محمدیان دهکردی ادامه داد: در پویش ورزش در خانه با بارگذاری فیلم‌هایی از ورزش‌های سبک در خانه مردم را به ورزش کردن تشویق کردیم و به دنبال آن فیلم افرادی که در خانه ورزش می‌کردند در شبکه اجتماعی مختص این کمپین بازنشر داده می‌شد.

وی تصریح کرد: در پویش آماده باش نیز تلاش شد تا ورزش را از خانه‌ها به فضای باز از جمله حیاط خانه‌ها و پارک‌های محله توسعه دهیم که این پویش نیز به مدت سه ماه فعال بود و استقبال مطلوبی از آن شد.

رییس هیات ورزش‌های همگانی چهارمحال و بختیاری به اجرای طرح آوای ورزش در همسایگی از ۲۷ مهر ماه اشاره کرد و گفت: در این طرح با توجه به وضعیت قرمز استان در خصوص شیوع کرونا و تعطیلی باشگاه‌های ورزشی به جای اینکه مردم به باشگاه‌ها بروند، ورزش را به محل زندگی مردم هدایت کردیم.

محمدیان تصریح کرد: در مرحله نخست این طرح، مجتمع‌های مسکونی هدف اجرا قرار دارند به این صورت که مربیان ورزشی با حضور در فضای سبز و حیاط مجتمع‌های بزرگ مسکونی به آموزش ورزش‌هایی از جمله آمادگی جسمانی، ایروبیک، یوگا و ورزش‌های صبحگاهی به صورت رایگان می‌پردازند.

وی خاطرنشان کرد: این طرح با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و با فاصله ۲ تا سه متری بین شرکت‌کنندگان اجرا می‌شود و تمامی اهالی مجتمع از جمله مردان و زنان با رعایت موازین اسلامی می‌توانند در این طرح شرکت داشته باشند.

رییس هیات ورزش‌های همگانی چهارمحال و بختیاری، توسعه سلامت جسمانی و روانی افراد جامعه، تقویت تاب‌آوری افراد در برابر بحران‌ها و مشکلات، مقابله با عوارض خانه‌نشینی، تقویت سیستم ایمنی و حذف ترددهای غیرضروری را از دیگر اهداف اجرای این طرح برشمرد.

به گفته وی، هم‌اینک ۱۳ ایستگاه برای اجرای طرح آوای ورزش در همسایگی هدفگذاری شده است و چنانچه مجتمع‌های مسکونی دیگری متقاضی اجرای این طرح باشند، هیچ محدودیتی برای برگزاری این طرح وجود ندارد.

محمدیان دهکردی خاطرنشان کرد: این طرح به مدت ۲ ماه اجرا می‌شود و چنانچه از آن استقبال خوبی انجام گرفت تداوم می‌یابد.

ورزش‌ صبحگاهی راهکاری برای مقابله با کرونا

مسئول یکی از گروه‌ها ورزش‌ صبحگاهی چهارمحال و بختیاری نیز از تداوم برنامه‌های این هیات در دوران شیوع کرونا خبر داد و گفت: ورزش صبحگاهی همه روزه به جز روزهای تعطیل در سه منطقه پارک لاله، ملت و بزرگمهر شهرکرد برگزار می شود.

محمد رییسی ادامه داد: این برنامه از ساعت ۶ تا هفت صبح اجرا می‌شود و در ایام کرونا استقبال خوبی از این ورزش صبحگاهی شده و بسیاری از افراد به ویژه افراد مسن برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از این فرصت استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه ورزش صبحگاهی تاثیر بسزایی در وضعیت جسمانی و روحی افراد دارد، تصریح کرد: برخی افراد شرکت‌کننده بازنشستگانی هستند که به سبب دوری از کار دچار مشکلات روحی شده‌اند اما با ورزش روحیه خود را حفظ کرده و بر عوارض افسردگی غلبه کرده‌اند.

مسئول ورزش‌ صبحگاهی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: همچنین برخی افراد مبتلا به کرونا نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله ۲ تا سه متری در این برنامه شرکت می‌کنند که در بهبود آنها بسیار موثر بوده است و به اذعان خود آنها با ورزش، تاثیرات روحی ناشی از این بیماری روی آنها تاثیر نگذاشته است.

رییسی همچنین از بهبودی بیماران مبتلا به سرطان با انجام مرتب ورزش اشاره کرد و گفت: در بین افراد شرکت‌کننده، سابقه داشته که فردی از سرطان استخوان رنج می‌برده اما با تداوم ورزش توانسته به بهبودی  دست پیدا کند.

وی افزود: حضور در جمع سالم و ورزشی علاوه‌بر سلامت جسم، منجر به تقویت روحیه و انرژی مثبت می‌شود و انتظار می‌رود افراد با درک اهمیت ورزش به ویژه در شرایط ناشی از کرونا به فکر سلامتی روح و جسم خود باشند.

به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی حدود ۹۷۹ هزار نفر است.