سومین ویدئو کنفرانس سال (۲۰۲۰ میلادی) اتحادیه جهانی دراماتراپی پنجشنبه (۲۲ اکتبر) مصادف با یکم آبان با حضور ده عضو هیئت موسس و نمایندگانی از ۹۲ کشور جهان با موضوع راهکارهای نمایشدرمانی در وضعیت کرونا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن بین المللی دراماتراپی ایران DTCI در این نشست نمایندگان کشورهای کره جنوبی، کانادا، آرژانتین، آمریکا، یونان، کنیا، سریلانکا، انگلستان، هند و ایران دیدگاه های خود را در خصوص دراماتراپی دیجیتالی در وضعیت کرنایی بیان کردند.
در ابتدای این جلسه دکتر نیشا ساجنانی متخصص حوزه دراماتراپی و نماینده آمریکا گزارشی آماری در خصوص فعالیت های علمی و تخصصی کشورهای مختلف ارائه کرد. در ادامه، نخستین کشوری که دیدگاههای خود را در خصوص دراماتراپی دیجیتالی اعلام کرد کشور ایران بود. دکتر مجید امرایی دبیرکل انجمن دراماتراپی ایران ۱۹ شاخصه دراماتراپی دیجیتالی را بیان کرد.
عضو بنیانگزار اتحادیه بین المللی دراماتراپی ایران گفت: در دراماتراپی دیجیتالی متن فقط یک ایده است که به روش بداهه سازی و بداهه پردازی و با هدف بیان مسئله است؛ صحنه متنوع است و به معنای هویت بخشی به فضای نمایشی است، یعنی هر مکان و هر زمان.
امرایی دیگر ویژگی دراماتراپی دیجیتالی را ترکیبی بودن این درمان نمایش محور دانست.
دراماتراپی دیجیتالی نوعی مونتاژ همزمان کلمات، کنش، حرکت، صدا، تصویر و رنگ و گرافیک است.
این استاد دانشگاه فعال سازی محیط را شاخصه مهم دراماتراپی دیجیتالی دانست و افزود: آشنایی با زبان دیجیتال امری حیاتی است و (برنامه آموزشی) به صورت آنلاین و مجازی در نظر گرفته می شود.
نویسنده کتاب نمایش درمانی در مسیر تکامل با اشاره به شاخصه های دراماتراپی دیجیتالی تصریح کرد: در این روش مواجهه درمانی زمان، مکان و موضوع متغیر است و مهم، بودن در لحظه و اکنون است.
در دراماتراپی دیجیتالی تخیل و تجسم فضا با عناصر خارجی به دست می آید و خلاقیت آنی فرصتی برای پرورش و نوآوری فراهم می کند. در این نوع درمان هنر محور، روند کار آسان، ارزان و مقرون به صرفه است و محدودیت زمانی و مکانی وجود ندارد. عناصر غیرکلامی در اولویت هستند و به نوعی درام اپیزودیک است.
نماینده ایران در اتحادیه جهانی دراماتراپی در ادامه ویژگی های دراماتراپی دیجیتالی بیان داشت: در این درمان غیر دارویی، واقعیت و رویا با هدف تخلیه روانی در هم ترکیب می شوند و آسیب های درمانی حضوری را ندارد و با رویکردهای «خانواده محوری» و «شناختی - رفتاری» تأثیر زیادی در اصلاح مشکلات درمانجویان دارد.
ویدئو کنفرانس بین المللی دراماتراپی همزمان با هفته جهانی دراماتراپی با حضور نمایندگانی از صد و دو کشور جهان روز گذشته به صورت مجازی و با موضوع راهکارهای دراماتراپی در وضعیت کرونایی برگزار شد.