تهران - ایرنا - بررسی وضعیت اشتغال در تابستان ۹۹ نشان می‌دهد که ساعت کار در این دوره، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۴ ساعت کم شده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، طبق تبصره ۱ ماده ۵۱ قانون کار ساعات کار هفتگی نباید از ۴۴ ساعت در هفته تجاوز کند. هر هفته ۷ روز است که ۶ روز آن غیر تعطیل و یک روز جمعه آن هم تعطیل است.

اما با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور، اقداماتی مانند قرنطینه خانگی، فاصله‌گذاری اجتماعی، کاهش ساعات کار و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها برای قطع زنجیره کرونا در این مدت طبق دستور ستاد مبارزه با کرونا اعلام شده است و براین اساس از اسفند ماه بود که اعلام شد کارمندان در تمامی ادارات موظف هستند از ساعت هفت و ۳۰ دقیقه تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه مشغول به کار باشند تا از رشد و تداوم بیماری کرونا کاسته شود و در فضاهای بسته، افراد کمتری حضور داشته باشند.  
براساس این گزارش با نگاهی به گزارش وضعیت اشتغال مرکز آمار در تابستان  جمعیت شاغل براساس حجم کار و ساعت اشتغال در فصل قبل ملاحظه می‌شود که جمعیت شاغل در تابستان ۱۳۹۹  نسبت به فصل مشابه سال ۱۳۹۸ در طول هفته مرجع، حجم ساعت کار کمتری انجام داده‌اند.  
متوسط ساعات کار هفتگی در دوره مورد بررسی، کاهش داشته و از ۴۴.۶ ساعت در هفته در تابستان ۱۳۹۸ به ۴۳.۲ ساعت در هفته برای هر نفر شاغل در تابستان امسال رسیده است.  
همچنین بررسی جداول نشان می‌دهد، ۶۰.۷ درصد از جمعیت شاغل، ۴۴ ساعت و بیشتر و ۳۴ درصد کمتر از ۴۴ ساعت در هفته مرجع کار کرده‌اند و ۵.۳ درصد نیز در هفته مورد بررسی در سرکار خود حاضر نبوده‌اند. بعبارت دیگر، در مقایسه با فصل مشابه سال گذشته بیش از یک میلیون نفر از افرادی که ۴۴ ساعت و بیشتر در هفته مرجع کار کرده‌اند و ۴۱۸ هزار نفر از افرادی که کمتر از ۴۴ ساعت کار کرده‌اند، کاسته شده و ۲۳۲ هزار نفر به جمعیت غایب موقت، افزوده شده است.

براساس اعلام مرکز آمار در تابستان امسال ۱۴ میلیون و ۲۹۸ هزار نفر ۴۴ ساعت و بیشتر در هفته مرجع کار کرده‌اند، ۲ میلیون و ۹۹ هزار نفر کمتر از ۴۳ ساعت فعالیت داشتند و یک میلیون و ۲۴۵ هزار نفر غایب موقت از کار خود بوده‌اند.
همچنین سازمان بین‌المللی کار (ILO) اعلام کرده بود که ساعت‌های کاری در جهان ۱۴ درصد در سه ماهه دوم ۲۰۲۰ در نتیجه همه‌گیری ویروس کرونا کم شده است.