علی اصغر محمدی روز شنبه با اشاره به اینکه تولید این محصول حدود ۱۰۵ هزارتن برآورد شده است در گفت و گو با ایرنا، افزود: خرید تضمینی محصول چغندرقند با توجه به قرارداد کارخانه قند با کشاورزان و سنجش عیار انجام می شود.
محمدی گفت: برداشت این محصول از اواخر مهرماه در این شهرستان آغاز شده و تا اواخر آذرماه نیز ادامه دارد.
وی با بیان اینکه میانگین برداشت چغندر قند حدود ۵۰ تن در هکتار پیش بینی می شود،اظهارداشت : تسریع در خرید به موقع محصول چغندرکاران در محدوده زمانی تعیین شده و برنامهریزی دقیق برای اجرای آن از مواردی است که باید رعایت شود.
به گزارش ایرنا، باتوجه نبود کارخانه قند در این شهرستان این محصول به شهرستان های همجوار جهت فرآوری حمل می شود.
میامی با تولید محصولات فراوان به عنوان قطب کشاورزی استان سمنان محسوب می شود ولی با توجه به نبود کارخانه های فرآوری و بسته بندی محصولات تولیدی بصورت خام به بازار عرضه می شود.
چغندرقند گیاهی است از تیره اسفناج که به صورت گیاهی یک ساله زراعت میشود، این محصول در آب وهوای کوهستانی از رشد و کیفیت خوبی برخوردار است و سازگاری وسیعی به شرایط محیط متنوع دارد، به سرما و گرما نسبتا مقاوم است و تحمل خشکی را دارد و به شوری خاک نیز مقاوم است.
از آن جا که ۹۰ درصد جمعیت شهرستان میامی روستایی هستند و به کار کشاورزی و دامداری اشتغال دارند، حدود نیمی از سال را بیکارند از این رو ساخت واحدهای فرآوری در اشتغال و درآمد بیشتر آنها تاثیرگذار خواهد بود.
هر سال با تولید حدود ۲۰۰ هزار تن محصولات زراعی و باغی، ۴۰ درصد تولیدات کشاورزی استان سمنان را به خود اختصاص می دهد.
از مجموع ۲۳ هزار هکتار زمین قابل کشت این شهرستان حدود ۱۵ هزار هکتار به گندم دیم و آبی و باقی به کشت فلفل، آفتابگردان ، کلزا ، چغندر قند و انواع حبوبات اختصاص دارد.
شهرستان میامی با جمعیتی حدود ۴۰ هزار تن با ۲ بخش کالپوش و مرکزی در شرق شهرستان شاهرود قرار دارد.