تهران- ایرنا- بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۳۹ هزار و ۵۲۱ دستگاه وانت از سوی خودروسازان داخلی از آغاز امسال تا پایان شهریورماه است. آماری که در هم‌سنجی با پارسال رشد ۳۹.۴ درصدی نشان می‌دهد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از آمارهای یاد شده، در این مدت تولید اتوبوس، مینی‌بوس و ون با افت ۱۰.۳ درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال به ۸۱۹ دستگاه کاهش یافت.

خودروسازان داخلی در این مدت ۴۱۴ هزار و ۳۰۰ دستگاه خودروی سواری تولید کردند که در هم‌سنجی با سال گذشته رشد ۱۹ درصدی داشته است.

در نیمه نخست امسال همچنین ۲۶۷ دستگاه کمباین و ۹ هزار و ۱۵۷ دستگاه تراکتور در کشور تولید شد که در مقایسه با نیمه نخست سال ۹۸ به ترتیب رشد ۴۱.۳ درصدی و افزایش یک درصدی نشان می‌دهد.

به گزارش ایرنا، هفته گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه مشترک با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت افزایش کیفیت تولیدات خودرویی کشور، گفت: باید شرایط برای عبور از انحصار دو شرکت بزرگ خودروسازی و افزایش تولیدات با هدف رقابت پذیری محصولات خودرویی در سطح بازار فراهم شود.

«علیرضا رزم‌حسینی» افزود: اولویت نخست وزارتخانه، حمایت ویژه واحدهای توانمند و افزایش تولیدات رقابتی در حوزه خودرو کشور است و تقویت شرکت‌هایی که توانمندی لازم در این عرصه را دارند در دستور کار است تا بتوان انحصار موجود را از بین برد.

وی بیان‌داشت: کارگروه مشترکی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی برای بررسی موضوعات مهمی همچون خودرو تشکیل شده و به زودی طرح مشترکی برای ساماندهی بازار خودرو ارائه خواهیم کرد.  

رزم‌حسینی گفت: با توجه به اهداف تعیین شده در طرح مشترک دولت و مجلس برای ساماندهی تولید و بازار خودرو ، جای امیدواری است که وضعیت بازار خودرو بهبود یابد و از این وضعیت نابسامان موجود عبور کنیم.

تدوین برنامه پنج ساله خودروسازی کشور به پیشنهاد معاونت‌های تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت و مشارکت نخبگان، ذی‌نفعان و فعالان عرصه تولید با محوریت ایدرو از هفته گذشته کلید خورده است