به گزارش ایرنا، رسانههای پاکستانی روز شنبه با اشاره به پایان جلسه ۳ روزه گروه ویژه اقدام مالی و نشست خبری مجازی رئیس این گروه اعلام کردند: عملکرد پاکستان در راستای عمل به تمهیدات افایتیاف رضایت بخش است. در عین حال هنوز ۶ مورد از برنامه ۲۷مادهای این گروه باید توسط پاکستان به اجرا گذاشته شود.
براساس این گزارش، گروه ویژه اقدام مالی خروج پاکستان از لیست خاکستری خود را تا اواسط بهمن امسال (فوریه ۲۰۲۱) به تاخیر انداخت و تا آن زمان و بررسی نهایی عملکرد این کشور برای اجرای کامل تمهیدات افایتیاف، پاکستان در این فهرست خواهد ماند.
رئیس گروه ویژه اقدام مالی طی نشست خبری مجازی اعلام کرد: نحوه اجرای برنامه ۲۷مادهای این گروه توسط پاکستان در ارتباط با مقابله با تامین مالی تروریسم و پولشویی مورد بررسی قرار گرفت و عملکرد این کشور برای اجرای ۲۱ مورد از برنامه افایتیاف رضایت بخش تلقی شد.
وی از سفر برنامه ریزی شده یک هیات نظارتی از گروه ویژه اقدام مالی به پاکستان پس از اجرای کامل برنامه ۲۷ مادهای توسط دولت اسلامآباد خبر داد و افزود: هیات افایتیاف در این سفر حقایق را به طور کامل بررسی و تحلیل خواهد کرد.
وزیر صنعت و تولیدات پاکستان در واکنش به باقی ماندن این کشور در فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی گفت که اسلامآباد عملکرد تاثیرگذاری از خود نشان داده است و اکنون هیچ گزینهای مبنی بر قرار گرفتن پاکستان در لیست سیاه روی میز نیست.
پاکستان از یکسال گذشته در راستای عمل به تمهیدات گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) و عبور از خطر قرار گرفتن در «لیست سیاه»، قوانین ملی برای مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی را سختتر کرد.
دولت پاکستان پس از قرارگرفتن این کشور در لیست خاکستری گروه افای تی اف، طی دو سال گذشته اقدامات مختلفی برای اجرای تمهیدات گروه ویژه اقدام مالی در دستور کار قرار داده و همزمان نسبت به آنچه که اسلامآباد تلاش برخی کشورها در FATF با هدف ابقای پاکستان در لیست خاکستری و یا قرار گرفتن این کشور در لیست سیاه میخواند، نگران است.
پاکستان اوایل تیر ماه امسال ادعای تمدید حضور این کشور در فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی به دلیل ناکامی در اجرای تمهیدات این نهاد بینالمللی را تکذیب کرد و نسبت به هرگونه تلاش برای سیاسی کردن فرآیند افایتیاف هشدار داد.