بجنورد- ایرنا- نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه‌های این استان ظرفیت بین‌المللی شدن را دارند از این فرصت باید استفاده کرد.

محمد وحیدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دانشگاه کوثر بجنورد تنها مرکز تک‌جنسیتی آموزش عالی شرق کشور ظرفیت بسیار مناسبی برای جذب دانشجویان دختر سایر کشور ها را دارد، بسیاری از کشورها از چنین مراکز آموزش عالی استقبال می کنند.

وی با بیان اینکه باید روابط بین المللی را افزایش دهیم افزود: اگر این ارتباط قوتیتر شود از بسیاری از کشورها می توانیم دانشجوی خارجی بپذیریم که استقبال نیز خواهد شد.

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین دانشگاه آزاد اسلامی استان نیز ظرفیت ایجاد پردیس بین المللی را دارد و همچنین دانشگاه بجنورد نیز چنین پتانسیلی را دارا است.

وحیدی از این سه مرکز آموزش عالی استان خواست تا در این زمینه بیشتر تلاش کنند و اظهار داشت: با توجه به کاهش جمعیت دانشجویی در استان باید تلاش کنیم که دانشجویان خارجی را جذب کنیم تا امکانات و زیر ساخت ها در این حوزه درست استفاده شود.

دانشگاه دخترانه کوثر بجنورد، در رتبه‌بندی جدید پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، رتبه نخست را در بین دانشگاه‌های خراسان شمالی به دست آورد و این در حالی است که جایگاه خود را نیز نسبت به سال گذشته، ۱۱ پله ارتقا بخشیده است.

 رتبه‌ بندی دانشگاه ‌های کشور هر سال از طرف ISC و بر اساس معیارها و شاخص‌ های پنج‌گانه پژوهشی، آموزشی، وجهه بین‌ المللی، تسهیلات و امکانات و فعالیت‌ های اجتماعی و اقتصادی انجام می گیرد.

دانشگاه کوثر ویژه دختران در سال ۹۱ تاسیس و در مهرماه همین سال با مصوبه شورای آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در هفت رشته ۲۵۰ دانشجو پذیرفت.

هم اکنون حدود سه هزار دانشجوی دختر در تنها دانشگاه تک جنسیتی شرق کشور در ۲۱ رشته کارشناسی ارشد و کارشناسی در حال تحصیل هستند و این مرکز آموزش عالی رتبه دوم شمار دانشجویان را در بین دانشگاه‌های تک جنسیتی کشور دارد.

به گفته دکتر احمد محقر رییس دانشگاه بجنورد این مرکز آموزش عالی از ابتدای سال تحصیلی جدید پذیرش دانشجویان خارجی غیربورسیه شهریه‌پرداز را آغاز می کند، که فراخوان آن نیز داده شده است.

این مرکز آموزش عالی ظرفیت پذیرش دانشجو از کشورهای همسایه را دارد و در گام نخست، پرتال این دانشگاه به زبان انگلیسی ترجمه می شود و تمامی محتواهای آموزشی به ۲ زبان ارایه خواهد شد.

دانشگاه بجنورد، یکسال پس از تاسیس استان خراسان شمالی، در سال ۱۳۸۴ با پذیرش دانشجو در ۲ رشته کارشناسی پا گرفت که اکنون شمار رشته های آن به ۵۳ رشته در مقاطع مختلف رسیده است.

حدود هشت هزار دانشجو نیز در واحد دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد و مراکز شیروان، مانه و سملقان و اسفراین تحصیل می کنند، هم اکنون در این مرکز آموزش عالی ۱۸۷ عضو هیات علمی، آموزش دانشجویان را در ۸۶ رشته دکتری، کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی بر عهده دارند.

در سال گذشته برای نخستین بار در استان، گروهی از دانشجویان پزشکی اوکراینی برای شرکت در دوره های آموزشی، وارد این استان شدند.

تبادل دانشجو با کشورهای خارجی علاوه بر معرفی استان، زمینه ساز تبادل تجربه‌های علمی است.

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی حدود ۲ هزار دانشجو در ۱۷ رشته دارد که در هفت دانشکده آن زیر نظر ۱۹۲ عضو هیأت علمی تحصیل می‌کنند.

هم اکنون تنها افزون بر ۷۰۰ استاد و عضو هیات علمی در دانشگاه های این استان فعالیت علمی دارند که باید از ظرفیت این توان علمی استفاده کرد.

نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: از دانشگاه های استان می خواهیم که رشته داروسازی و علوم آزمایشگاهی را به رشته های دانشگاه های استان بیفزایند زیراکه این دو رشته در دانشگاه دولتی استان نیز وجود ندارد.

وحیدی در خصوص سرانه دانشجویی نیز گفت: سرانه دانشجویی با توجه به میانگین تعداد دانشجو، رشته ها، جنسیت، نیاز به خوابگاه، تعداد پذیرش توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعیین خواهد شد که دانشگاه های استان نسبت به مراکز آموزش عالی کشور سرانه کمتری دریافت می کنند که کمبود ها را رفع نخواهد کرد.

وی اظهار داشت: سرانه دانشگاه کوثر نسبت به سایر دانشگاه های تک جنسیتی کشور پایین تر است.

وی خواستار ردیف های بودجه ای برای دانشگاه های استان شد و افزود: ردیف اعتباری دانشگاه های دولتی استان از جمله دانشگاه بجنورد، تک جنسیتی کوثر، مجتمع آموزش عالی شیروان و موسسه آموزش عالی اسفراین باید حفظ و تقویت شود.

وحیدی گفت: همچنین باید سهم تعمیر، تجهیز و نوسازی دانشگاه های استان نیز لحاظ شود.

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: شورای هماهنگی دانشگاه های استان باید در جلسه های آتی دانشگاه علوم پزشکی استان را نیز دعوت کند، تمامی دانشگاه های استان باید همسو با هم عمل کنند.

وحیدی افزود: دانشگاه های استان باید برای استان تصمیمات مشترک بگیرند. 

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه استان در بحث خوابگاه دانشجویی مشکلات زیادی دارد اظهار داشت: در راستای ایجاد فضاهای خوابگاهی در استان با وزارت علوم، تحقیقات و فناوی و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبادلاتی داشته ایم تا از محل صندوق رفاه دانشجویی نسبت به ساخت خوابگاه و تکمیل خوابگاه های نیمه تمام استان توجه ویژه ای شود.

وحیدی گفت: همچنین خواسته ایم تا سهم برگشت درآمد اختصاصی از محل خوابگاه های برای خراسان شمالی ۱۰۰ درصد لحاظ شود این سهم در کشور ۵۰ درصد است، ۵۰ درصد درآمد خوابگاه ها به استان ها بر می گردد.

در استان خراسان شمالی بیش از ۴۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌های دولتی، پیام نور، آزاد و دیگر مراکز دانشگاهی تحصیل می‌کنند.