بهروز قنبری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون عشایر این شهرستان یکهزار و ۲۰۰ تن شیر تولید و به بازار مصرف عرضه کردهاند.
وی ادامه داد: ۸۰ درصد از تولیدات شیر عشایر در بازار نقده و بقیه در دیگر شهرستانهای استان عرضه شده است.
مدیر امور عشایر نقده گفت: عشایر این شهرستان ۱۵۰ هزار راس واحد دامی کوچک و ٢ هزار و ۵۰۰ واحد دامی بزرگ را در اختیار دارند.
قنبری بیان کرد: عشایر این شهرستان همچنین سالانه بیش از ۸۰۰ تن گوشت و بیش از ۱٢ تن پشم را تولید و به بازار مصرف عرضه میکنند که این آمار نشان از رشد ١٠ درصدی تولیدات نسبت به سالهای گذشته دارد.
وی اضافه کرد: یکهزار و ۶٠٠ خانوارعشایری با پنج هزار و ۸۰۰ نفر جمعیت در نقده وجود دارد که در ۵۵ روستا به صورت متفرقه و در ۱۲ روستا به صورت ثابت زندگی میکنند.
شهرستان ۱۲۷ هزار نفری نقده یکی از شهرهای جنوبی آذربایجانغربی بوده و در فاصله حدود ۸۰ کیلومتری جنوب شرق ارومیه واقع شده است و رتبه چهارم را از نظر جمعیت عشایر در استان دارد.
حدود ۱۰۴ هزار نفر جمعیت با ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در آذربایجانغربی زندگی میکنند که با این آمار ۹ درصد جمعیت عشایری کشور در این استان سکونت دارند؛ از این تعداد حدود ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کردهاند و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستانهای چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهین دژ ییلاق و قشلاق میکنند.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجانغربی نیز ویژه عشایر است.