به گزارش روز شنبه خبرگزاری فرانسه، با آغاز ممنوعیت آمد و شد در عصر روز جمعه، معترضان به سمت نیروهای پلیس ضد شورش گلولههای دودزا پرتاب کردند.
درگیریها، پلیس ایتالیا را رو در روی صدها نفر از تظاهرات کنندگان در ناپل که نسبت به ممنوعیت آمد و شد شبانه و تهدید به قرنطینه مجدد برای جلوگیری از شیوع ابتلا به ویروس کرونا اعتراض داشتند، قرار داد.
معترضان در شهر ناپل، نارنجک های دودزا استفاده کردند و سطلهای زباله را به آتش کشیدند .
در شبکههای اجتماعی برای به چالش کشاندن مقررات منع آمد و شد از عصر روز جمعه در برخی شهرهای مهم ایتالیا از جمله پایتخت فراخوان داده شده بود.
«وینچنزو دی لوکا - Vincenzo De Luca » رئیس منطقه کامپانیا ایتالیا هشدار داد که ما در آستانه فاجعه هستیم . ما به قرنطینه سراسری نیاز داریم.
شبکه فرانسوی گزارش کرد: ایتالیا در ۲۴ ساعت گذشته نزدیک به ۲۰ هزار مورد مثبت ابتلا به کووید-۱۹ از جمله ۲۳۰۰ نفر در کامپانیا را ثبت کرده است.
طبق آمار وزارت بهداشت ایتالیا که به دلیل شیوع کرونا رکود اقتصادی در این کشور به دنبال قرنطینه بهار گذشته به اوج خود پس از جنگ جهانی دوم رسیده، از ابتدای همهگیری تاکنون به طور تقریبی ۵۰۰ هزار مورد ابتلا از جمله ۳۷ هزار و ۵۹ مورد مرگ در ایتالیا ثبت شده است.
بر اساس توئیت روزنامهنگاران، ناپولیها در برابر قرنطینه جدیدی که ظهر روز جمعه از سوی رئیس منطقه کامپانیا اعلام شد به خیابانها ریختند. هزاران نفر در مناطق مختلف شهر حضور یافته و مقررات منع آمد و شد از جمعه شب آغاز شد. آنها خواستار کمکهای مالی بودند.
دولت ایتالیا برای مقابله با زیان اقتصادی حاصل از کرونا، روز یکشنبه گذشته بسته محرک جدید ۴۰ میلیارد یورویی تصویب کرد.
در این بسته، یک میلیارد یوروی اضافی هم به بخش درمان و بهداشت تخصیص خواهد یافت. به علاوه قرار است بودجهای برای استخدام پزشکان و پرستاران برای پر کردن شیفتها در زمانهای اورژانسی و همچنین هزینههای لازم برای پرداخت واکسن و سایز ملزومات پزشکی برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ اختصاص یابد.
بخش دیگری از این بودجه برای پرداخت به کارگرانی که به صورت موقت از کار اخراج شدهاند تخصیص مییابد تا از خانوادهها و مناطق جنوبی کمتر توسعهیافته کشور حمایت شود. همچنین ارزانسازی هزینه استخدام کارگران زیر ۳۵ سال بخش دیگری از این بسته مکمل دولت ایتالیا به شمار میرود.
کارشناسان پیشتر هشدار داده بودند که بیماری کووید ۱۹ دوباره به گروههای آسیبپذیر رسیده و ظرفیت بخشهای مختلف بیمارستانها در شهرهای مختلف ایتالیا به ویژه میلان در حال تکمیل است.
در روز چهارشنبه گذشته نیز تظاهرات دورهگردها و دست فروشهای پاریس در اعتراض به محدودیتهای کرونایی و نیز تجمع راهنمایان تورهای گردشگری نسبت به استفاده از کمکهزینههای دولتی به خشونت کشیده شد.
دولت فرانسه با توجه به شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا دراین کشور بر محدودیت های اجتماعی به منظور جلوگیری از ابتلا افراد به این بیماری شدت بخشید، طوری که از نیمه شب روز جمعه نزدیک به ۴۶میلیون فرانسوی مشمول منع آمد و شد شبانه شدهاند؛ این درحالی است که آلمان نیز با خطر تعطیلی صنایع خود مواجه است.
همچنین اتحادیه صنایع آلمان در مورد پیامدهای بسیار وخیم تعطیلی مجدد اقتصاد این کشور با توجه به موج جدید همه گیری کرونا هشدار داد.
سه روز پیش از درگیریهای پاریس همچنین پلیس جمهوری چک برای پراکنده کردن هزاران معترض به محدودیت های کرونایی در پراگ، از گاز اشک آور، خودروی آبپاش و نارنجک صوتی استفاده کرد.
افزایش میزان آلودگی به ویروس کرونا در کشورهای اروپایی موجب نگرانی مقامات شده و دولت های قاره سبز را ناچار به اتخاذ تدابیر شدیدتر برای کنترل این همه گیری کرده است. این در حالی است که اعمال این تدابیر در برخی کشورها با مخالفت های مردمی و برگزاری تظاهرات و حتی درگیری با نیروهای پلیس منجر شده است.