دکتر گیتی ایزدی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون به اهدا همه گروه های خونی و پلاکت شامل A، B، AB و O مثبت و منفی در استان گیلان نیاز مبرم است.
وی با بیان اینکه در انتقال خون گیلان تمام تلاشمان را برای تامین خون های مورد نیاز بیماران نیازمند به خون به کار گرفته ایم، افزود: با ادارات مختلف استان هماهنگی هایی انجام شده تا نیروهای آنان در صورت برخورداری از شرایط اهدای خون برای این مهم مشارکت کنند.
ایزدی پور با تاکید بر اینکه تمامی پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در پایگاه ها به طور جدی رعایت می شود و جای هیچ نگرانی نیست، خاطر نشان کرد: مراجعه کنندکان برای اهدای خون ابتدا توسط پزشک معاینه می شوند و در صورت برخورداری از شرایط اهدای خون برای خونگیری آنان اقدام می شود.
مدیر پزشکی انتقال خون گیلان بیان داشت: نیاز به خون و فرآورده های خونی همیشگی است لذا مردم کار نوعدوستانه اهدای خون را به ایام خاص موکول نکنند و همواره یاریگر انتقال خون برای تامین خون افراد مورد نیاز باشند.
در نیمه نخست امسال ۴۳ هزار و ۴۴۱ نفر در گیلان برای اهدای خون به پایگاه های انتقال خون استان مراجعه کردند که از این تعداد ۳۷ هزار و ۸۲۰ نفر موفق به اهدای خون شدند، از مجموع اهداکنندگان ۲۲ هزار و ۱۱۳ نفر اهداکننده مستمر، ۱۰ هزار و ۳۳۲ نفر با سابقه بوده و پنج هزار و ۳۷۵ نفر برای اولین بار برای اهدای خون اقدام کردند.
سالانه به طور میانگین بیش از ۲۰۰ هزار واحد خون و فرآورده های خونی در استان گیلان تولید می شود که برای مصدومان حوادث، جراحی ها، بیماران هموفیلی، فاویسم و افراد نیازمند مصرف می شوند.
استان گیلان به علت گردشگرپذیر بودن، آمار بالای تصادفات، جراحی های قلب و عروق،تعداد زیاد بیماران هموفیلی، تالاسمی و فاویسمی جزو استان های اول کشور به لحاظ مصرف فرآورده های خونی است.
پایگاه های انتقال خون گیلان در رشت، لاهیجان، لنگرود، رودسر، بندرانزلی، فومن ، تالش و آستارا فعال است.