علی مالمیر روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در نامه علی اصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به سید سعید شاهرخی استاندار همدان مراتب ثبت این آثار ابلاغ شد.
وی خاطرنشان کرد: این آثار شامل "سنگ بنای مسجد قیصریه" به شماره ۱۶۰۲، "سینی پایه سفالی مرصع" مکشوفه از شهر زیرزمینی سامن به شماره ۱۶۰۳، "طاس مسی کتیبه دار" مکشوفه از شهر زیرزمینی سامن به شماره ۱۶۰۴ و "مهرمنقوش عقیق" مکشوفه از شهر زیرزمینی سامن است.
وی گفت: استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری است که بیش از یک هزار مورد از آنها ثبت ملی شده اند.
این استان به واسطه وجود شمار زیادی از آثار تاریخی، تفریحی و گردشگری به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده است.
غار علیصدر، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی، آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی، آرامگاه استرومردخای و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی، گردشگری و باستانی این استان است که همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار میگیرد.
آبشار و سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، سراب گیان و گاماسیاب، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.