تهران- ایرنا- رییس کمیته بین المللی المپیک می‌گوید که بازی‌های المپیک از سیاست جدا بوده و باید آن را از تبدیل شدن به «ویترین تظاهرات» محافظت کرد.

به گزارش ایرنا، بدنبال اعتراضات با محور جنبش «جان سیاهپوستان ارزشمند است»، درخواست‌ها برای تغییر ماده ۵۰ منشور المپیک افزایش پیدا کرد؛ ماده‌ای که هرگونه اعتراض سیاسی در جریان المپیک را ممنوع کرده است.

«سباستین کو» رییس فدراسیون جهانی ورزش‌های دو و میدانی اوایل ماه جاری گفت که به اعتقاد وی، ورزشکاران باید این حق را داشته باشند تا در جریان بازی‌ها با ژست‌هایی، اعتراض سیاسی کنند؛ موضوعی که البته با سیاست رسمی کمیته جهانی مغایرت دارد.

و حالا، «توماس باخ» در مقاله ای در نشریه گاردین نوشت: بازی های المپیک در درجه اول درباره ورزش است. ورزشکاران نمایش انسانی و تجسم کمال، اتحاد و صلح هستند.

وی در ادامه نوشته است: علاوه بر این، آنها برای نشان دادن این جامعیت و احترام دوطرفه، در زمین مسابقه و در جریان جشن‌ها، از بی‌طرفی سیاسی استفاده می‌کنند. و همزمان تمرکز بر این وجه باید در موازات آزادی بیان باشد. قدرت اتحادبخشی بازی‌ها تنها راهی است که از طریق آن می‌توان نشان داد که افراد برای یکدیگر احترام قائل بوده و وحدت دارند. در غیر این صورت المپیک به بازاری برای نمایش انواع گرایشات تنزل کرده و به جای اتحاد جهان باعث تفرقه خواهد شد.

باخ در ادامه گفت که وی در زمانی که آلمان غربی در کنار چند کشور دیگر رقابت‌های المپیک ۱۹۸۰ مسکو را تحریم کرد، چنین «عجز سیاسی» را تجربه کرده است.

وی در این‌باره نوشت: به عنوان رییس کمیسیون ورزشکاران آلمان غربی، قویا با این اقدام (تحریم) مخالف بودم زیرا این حرکت ما را بابت کاری که هیچ ارتباطی با آن نداشتیم یعنی حمله ارتش شوروی سابق به افغانستان، تنبیه کرد.

باخ که مدال طلای رشته شمشیربازی را در المپیک ۱۹۷۶ مونتریال به گردن آویخته، افزود: اینکه در پایان همه به این نتیجه رسیدند که در مورد تنبیه و مجازات افراد اشتباهی، حق با ما بود، نه تنها برای ما تسلی بخش نبود بلکه هیچ تاثیر سیاسی هم نداشت و ارتش شوری سابق ۹ سال دیگر هم در افغانستان ماند.

باخ تاکید کرد: بازی‌های المپیک با سیاست ارتباطی ندارد. کمیته بین المللی المپیک به عنوان یک نهاد غیردولتی مدنی، از لحاظ سیاسی همواره قویا بی‌طرف بوده است.

پاندمی کووید-۱۹ موجب شده است تا المپیک ۲۰۲۰ توکیو یک سال به تعویق بیافتد.

آسوشیتدپرس در خبری دیگر مدعی شد که توماس باخ تصمیم گرفته است که به‌دلیل نگرانی‌ها ناشی از پاندمی کرونا، برای دریافت جایزه صلح سئول، شخصا به کره جنوبی سفر نکند.

باخ ماه گذشته برنده این جایزه اعلام شد و قرار بود طبق برنامه دوشنبه هفته جاری برای دریافت جایزه شخصا راهی سئول شود.