تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که جمعیتی نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در کشور با ویروس کرونا تماسی نداشته‌اند و مستعد ابتلا به این عفونت هستند.

به گزارش ایرنا، دکتر «رضا ملک‌زاده» شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی افزود: در فصل زمستان اگر نتوانیم اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنیم، این افراد می توانند مبتلا به بیماری شوند که در این صورت حجم عظیمی از آنان به بیمارستان ها مراجعه می کنند.
وی ادامه داد: مطالعه ای جدیدی در حال اجراست تا مشخص شود به طور تقریبی چند درصد مردم مبتلا به این بیماری شدند.
ملک‌زاده تأکید کرد: تخمین ما این است مبتلایان به بیماری که قبلاً بین ۱۷ تا ۱۸ درصد بود ۲ برابر شده است.

ماسک بهترین واکسن است

معاون وزیر بهداشت، ماسک را در زمان حاضر بهترین واکسن در مقابله با این ویروس اعلام کرد و گفت: میزان پیشگیری از بیماری کرونا از طریق ماسک شاید بیشتر از واکسن باشد.
ملک زاده ادامه داد: در صورت تولید واکسن احتمالاً حدود ۵۰ درصد ایمنی ایجاد می شود اما ماسک می تواند بیشتر از این مقدار ایمنی ایجاد کند.
وی اظهار کرد: از مردم تقاضا می کنیم که استفاده از ماسک را جدی بگیرند تا ما بتوانیم به داروی مؤثری دستیابی پیدا کنیم.

تا یکسال آینده با کرونا مواجهیم

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تا یک سال آینده با بیماری کرونا به طور جدی مواجهیم، گفت: مردم باید پروتکل های بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند.
وی در پاسخ به این سوال که داروی خاص کرونا چه زمانی تولید و در دسترس مردم قرار می گیرد، گفت: داروی بیماری جدید حداقل ۲ تا ۳ سال طول می کشد تا برای مقابله با این بیماری تهیه شود.
ملک زاده افزود: مطالعات متعددی در دنیا در زمینه تولید دارو در دست اقدام است که همگی از مرحله آزمایشگاهی عبور کرده اند. 
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: برای برخی ویروس ها مانند ابولا داروی موثری هنوز نداریم.
وی ادامه داد: داروی رمدسیویر در مطالعه ای با هزار نفر موثر بود اما این دارو در ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بررسی شد، نتایج آن نشان داد که آنقدری که تصور می شد موثر نیست.
 

ایران در شاخص تعداد آزمایش کرونا نسبت به جمعیت از متوسط جهانی بسیار پایین تر است

دکتر «مسعود یونسیان» عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این برنامه اظهار کرد: رتبه ما در تعداد آزمایش کرونا نسبت به جمعیت ۱۱۳ است به این معنا که ما در این شاخص از متوسط جهانی خیلی پایین تر است.
وی افزود: ایران در تعداد موارد ابتلا  رتبه سیزدهم و در تعداد آزمایش های کرونا رتبه هیجدهم را به خود اختصاص داده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تعداد فوت شدگان بر اثر بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: ۱۲ درصد کل مرگ های ما بر اثر کرونا در ۲ هفته اخیر رخ داده؛ در حالی که این آمار در دنیا حدود ۶.۵ درصد بوده است، 
وی اظهار کرد: این تعداد تقریباً نصف آمار ایران است. این موضوع نشان می دهد که ما  در مرگ از نسبت دنیا بالاتر هستیم.
یونسیان ادامه داد: از مجموع تعداد بیماران کرونایی شناخته شده در کشور ما که حدود ۵۶۰ هزار نفر است، حدود ۱۰ درصد را ۲ هفته گذشته داشتیم. این نسبت در دنیا حدود ۱۲.۵ درصد است.