عبدالهادی فقهی زاده روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: برای برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی قرآن کریم تلاش میکنیم تا ای نمایشگاه دارای ابعاد گوناگون علمی و فرهنگی و هنری باشد و بر همین اساس برنامه ریزی هایی کردیم و طرح مطالعاتی آن را به پایان رساندیم و امیدواریم اجرای آن را در کنار نمایشگاه بین المللی قرآن کریم کلید بزنیم. یعنی در سال های آینده که امکان برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم وجود داشته باشد، معاونت قرآن یک برنامه دیگری را به عنوان نمایشگاه مجازی قرآن برپا کند.
وی افزود: این نمایشگاه مجازی با ساز و کارهایی همراه خواهد بود و حتی تلاش می کنیم تا تعامل میان دو نمایشگاه وجود داشته باشد ولی اولین گام را برای سال ۹۹ در این زمینه برمی داریم که ممکن است نیاز به تکمیل و تصحیح داشته باشد ولی همین که در غیاب نمایشگاه بین المللی در سال ۹۹ اولین بار نمایشگاه مجازی قرآن را کلید بزنیم دارای اهمیت است و امیدوارم شرایط به گونهای باشد که مانعی بوجود نیاید و طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته در اواخر بهمن یا اوایل اسفندماه این نمایشگاه مجازی را برگزار کنیم و جزییات آن در آینده اعلام خواهد شد.
فقهی زاده اضافه کرد: در تیرماه در جلسهای که با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، ضمن اعلام برنامههای معاونت اعلام کردم که برنامه ریزیهای صورت گرفته به گونهای خواهد بود که نمایشگاه مجازی قرآن در دهه فجر یا اواخر بهمن برگزار شود و بر همین اساس تلاش کرده ایم که شتاب زده و شعاری عمل نکنیم. لذا طرح مطالعاتی خوبی را انجام دادیم.
وی تاکید کرد: اگر سال آینده امکان برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم وجود داشته باشد در کنار آن، نمایشگاه مجازی قرآن نیز برگزار خواهد شد. البته حال که امکان برپایی نمایشگاه حضوری قرآن کریم وجود ندارد، تلاش می کنیم تا این نمایشگاه مجازی بخشی از نیازهای این حوزه را رفع کند و امیدواریم در نمایشگاه مجازی بتوانیم جنبه های هنری و فرهنگی و حتی نشست های علمی را داشته باشیم. البته ممکن است برخی از موضوع ها را در سال های آینده دنبال کنیم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اردیبهشت امسال در جلسه بررسی کلیات طرح نمایشگاه مجازی قرآن کریم گفت: استفاده حداکثری از ظرفیت های بخش خصوصی و موسسات مردمی امری ضروری است و استفاده از امکانات و تسهیلات شهرداری ها، خانه کتاب، مساجد و سایر بخش ها می تواند روند موفقیت ما را در نمایشگاه مجازی دو چندان کند.
وی با اشاره به شعار جهش تولید و منویات رهبر انقلاب تاکید کرد: این نمایشگاه فرصتی مغتنم برای ارائه دستاوردها و محصولات فاخر در حوزه قرآن و عترت است.
فقهی زاده ضرورت امکان سنجی در اجرای نمایشگاه مجازی قرآن کریم را امری اجتناب ناپذیر برشمرد و گفت: در کنار نمایشگاه حقیقی این نمایشگاه با کیفیت متفاوت و با پیشرفت خوب در سالهای آینده نیز اجرا خواهد شد. بر همین اساس نگاه و رویکرد ما در مقایسه با نمایشگاه حقیقی می بایست تغییر کند و به کارگیری مشاورین زبده در خصوص روند کار نمایشگاه امری ضروری است.
این استاد دانشگاه اجرای شیوه نامه اجرایی مناسب و جدول زمانبندی را تضمینی برای هدر ندادن زمان دانست و گفت: در اجرای این نمایشگاه سرعت را فدای دقت نمیکنیم تا با دقت نظر کافی نمایشگاهی در شأن قرآن کریم و مخاطبان اجرا نماییم.