کرمانشاه- ایرنا- فرماندار کرمانشاه از اجرایی شدن مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص تعطیلی یک هفته‌ای واحدهای صنفی پرخطر به منظور پیشگیری از شیوع هرچه بیشتر کرونا در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «فضل الله رنجبر» روز یکشنبه در ستاد ویژه مقابله با بیماری کرونا شهرستان کرمانشاه که در سرسرای جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: فروشگاه های لوازم آرایشی، قنادی ها و شیرینی فروشی ها، آبمیوه فروشی ها، نمایشگاه های تخصصی، دانشگاه ها، مدارس و آموزشگاه های علمی، کتابخانه ها، استخرها، سینماها، موزه ها، آرایشگاه های زنانه، بازار خودرو و املاک، بازار زرگرها، آرامستان ها و باشگاه های ورزشی پربرخورد مثل کشتی، تکواندو، کارته و ... مشمول این مصوبه می شود.

وی با بیان اینکه تالارهای پذیرایی چه برای مراسم جشن و چه عزا نیز از این مصوبه مستثنی نیستند، ادامه داد: همچنین رستوران ها و مراکز توزیع غذاهای آماده و طبخ غذا و ... تنها به صورت بیرون بر مجاز به فعالیت هستند و هرگونه سرو غذا و خوراکی در محل ممنوع است.

رنجبر تصریح کرد: طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا واحدهای صنفی یاد شده از فردا (دوشنبه پنجم آبان) به مدت یک هفته و تا دوشنبه آینده (۱۲ آبان) تعطیل خواهند بود و مراتب نیز توسط اتحادیه ها به آنها ابلاغ شده است.

فرماندار کرمانشاه در ادامه تاکید کرد: این دسته از واحدهای صنفی در صورت بی توجهی به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و فعالیت با برخورد پلیس و دستگاه قضایی روبرو خواهند شد و تعطیلی آنها بیش از یک هفته به طول می انجامد.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب شهر کرمانشاه از بی توجهی برخی مردم و واحدهای صنفی نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی و تصمیمات ستاد مقابله با کرونا انتقاد کرد و گفت: تخت های بیمارستانی در حال پر شدن است و با کمبود آمبولانس مواجه هستیم.

رنجبر مهمترین مشکل کنونی شهرستان کرمانشاه در خصوص بیماری کرونا را برگزاری مجالس عزاداری و حضور گسترده مردم در آرامستان ها ذکر کرد و گفت: در این خصوص به حمایت ویژه پلیس نیازمندیم تا از تجمع شهروندان و برگزاری چنین مجالسی که تنها باعث تشدید بیماری می شود جلوگیری کند.

فرماندار کرمانشاه یادآوری کرد: باوجود هشدارهای مکرر برخی از شهروندان همچنان اصرار به برگزاری مراسم عزاداری و یا عروسی دارند در حالی که این کار خطرات زیادی به همراه دارد و می تواند روند شیوع کرونا را سرعت ببخشد.

وی با تاکید بر اینکه بی خیالی نسبت به بیماری کرونا بسیار خطرناک است، افزود: همه باید نسبت به شیوع این بیماری حساس باشیم و تلاش کنیم با اجرای دقیق مصوبات و تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا از افززایش تعداد مبتلایان جلوگیری کنیم.

رنجبر در پایان خطاب به اصناف نیز گفت: تعطیلی یک هفته ای و کنترل بیماری کرونا بسیار بهتر از این است که به خاطر شیوع و بالاررفتن آمار مبتلایان مجبور به تعطیلی چند هفته ای واحدهای صنفی باشیم بنابراین هرچه بیشتر رعایت کنیم زودتر به نتیجه رسیده و شاهد بازگشایی واحدهای صنفی تعطیل شده خواهیم بود.

بیشتر فوتی های کرونا مربوط به شهر کرمانشاه است
رییس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه هم با اشاره به وضعیت نامناسب بیماری کرونا در مرکز استان گفت: نیم بیشتری از فوتی های این بیماری در سطح استان مربوط به شهر کرمانشاه است.
علیرضا طلوعی اظهار داشت: از تعداد ۸۰۰ مورد مرگی که تا روز گذشته به خاطر بیماری کرونا در استان اتفاق افتاده ۴۴۶ مورد آن مربوط به کرمانشاه است.

وی با اشاره به ۸۵۰ بیماری که به خاطر کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند، افزود: ۶۰۰ نفر آنها در شهر کرمانشاه بستری شده اند تا مشخص شود مرکز استان وضعیت خوب و مناسبی ندارد.

طلوعی همچنین به اخذ ۵۵ هزار و ۷۴۳ مورد نمونه از افراد مشکوک به کرونا در شهرستان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: نتیجه ۱۶ هزار و ۷۷۴ مورد مثبت بوده است.

رییس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه تصریح کرد: از مجموع نمونه های مثبت شده ۱۳ هزار و ۴۸۰ مورد بیماران سرپایی و سه هزار و ۲۹۴ نفر نیز بیماران بستری شده بوده اند.

مجوز واحدهای صنفی متخلف لغو می شود

کفشچی نماینده دادستانی کرمانشاه نیز در این جلسه به واحدهای صنفی متخلف هشدار داد چنانچه نسبت به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا بی توجه و پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند پس از پلمب لغو مجوز خواهند شد.

وی همچنین از نیروی انتظامی خواست صاحبان اصناف در صورتی که به تذکرهای ارایه شده بی توجه باشند به مدت ۲۴ ساعت بازداشت و سپس به مراجع قضایی تحویل شوند تا احکام مناسب کیفری برای آنها صادر و از ادامه فعالیتشان جلوگیری شود.

کفشچی در ادامه خواستار ممنوعیت از فعالیت قلیانسراها در شرایط کنونی شد و گفت: این دسته از واحدها ابتدا پلمب و سپس از خدمات آب و برق محروم خواهند شد.

نماینده دادستانی کرمانشاه یادآوری کرد: یکی دیگر از مشکلات موجود تجمع خودروها و افراد مقابل درب آرامستان های کرمانشاه با وجود تعطیل بودن آن است که خود مشکل ساز شده است، بنابراین از پلیس انتظار داریم با استقرار نیروهای انتظامی و راهور مانع از تجمع خودروها و افراد در این محل ها شوند.

وی در پایان از سازمان تبلیغات اسلامی نیز خواست تا از برگزاری تجمعات و محفل های عزاداری توسط هیات ها جلوگیری به عمل آورد.

با فوت هشت بیمار کرونایی دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد قربانیان این بیماری تا ظهر امروز (۴ آبان) در استان کرمانشاه به ۸۰۸ نفر رسیده است.