تهران- ایرنا- ستاد توسعه زیست فناوری در راستای دستیابی به امنیت غذایی وجهش تولید در بخش کشاورزی، با انتشار دوفراخوان اعلام کرد از طرح‌های زیست فناوری دام و طیور وطرح های واکسن، دارو و بهداشت دامپزشکی حمایت می‌کند.

سید یحیی رهنمایی مدیرگروه تولید، تجاری سازی وبازار ستاد توسعه زیست فناوری چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص این فراخوان ها افزود:  در حال حاضر در حوزه امنیت غذایی، کشور با توجه به  بخش های کشاورزی و باغبانی، دام و طیور و آبزیان، فرآوری وصنایع تبدیلی، افزودنی های غذایی، کنترل کیفیت و سلامت تولیدات پتانسیل بالایی  وجود دارد.

وی بیان کرد: با بررسی در حوزه های مختلف که مربوط به امنیت غذایی می شود، یک بوم امنیت غذایی ترسیم کرده ایم و عدد ارزبری  وارزآوری هر حوزه را احصا کرده ایم و بر اساس آن این فراخوان ها را تنظیم شده و هر شرکت دانش بنیان و بخش خصوصی که بتوانند ورود کنند را حمایت می کنیم.

رهنمایی افزود: این یک کار فراسازمانی و برای کل کشور نیاز است بنابراین ستاد توسعه زیست فناوری در چارچوب همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی در راستای دستیابی به امنیت غذایی و جهش تولید در بخش کشاورزی از " تولید بار اول، توسعه مقیاس و توسعه بازار" محصولات در حوزه‌ دام و طیور و  واکسن، دارو و بهداشت دامپزشکی حمایت می کند.

وی توضیح داد:  دربخش دام و طیور:  هورمون های دام، طیور و آبزیان، کیت های تشخیصی، مکمل ها، آنزیم ها، اسیدهای آمینه  و ویتامین ها، تولید پروبیوتیک های  دام و طیور و آبزیان با نگرش ویژه بر جایگزینی آنتی بیوتیک، تولیدمثل و اصلاح نژاد، ارتقا کیفیت و تنوع بخشی به خوراک دام، طیور، آبزیان با نگرش کاهش واردات نهاده های دامی  و در بخش  واکسن و دارو و بهداشت دامپزشکی : مواد اولیه دارویی، واکسن شامل هاری، رئوویروس کشنده و زنده، کوکسیدیوز، اورنیتوباکتریوم رینوتراکئال چهارگانه(نیوکاسل، برونشیت، سندرم افت تخم مرغ، رئو) کم خونی  از موضوعاتمورد حمایت است.

وی یادآور شد:  در فراخوان ها از تمام فناوران تقاضا شده تا در طرح‌های پیشنهادی خود بالا بودن سطح آمادگی فناوری و سطح آمادگی بازار طرح‌ ، فراهمی زیرساخت لازم و مواد اولیه پایدار جهت استمرار در تولید محصول ، وجود بازار داخلی برای محصول طرح یا تضمین صادرات برای محصولات ارزآور ، استفاده از فناوری ‌های جدید و کارآمد در اجرای طرح و نیز امکان اخذ مجوزهای لازم را در نظر داشته باشند.

رهنمایی گفت: شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی می توانند تا پایان آبانماه طرح های  پیشنهادی خود را  برای ارزیابی و دریافت حمایت به ایمیل  bioproducts@biodc.isti.ir ارسال کنند.