به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی ددلاین، با افزایش مجدد آمار ابتلا به کرونا، ایتالیا نیز چون دیگر کشورهای اروپایی برای جلوگیری از شیوع این ویروس تدابیر سختگیرانه اتخاذ کرده است. در همین راستا، سینماهای این کشور که اولین بار اواخر فوریه گذشته (اسفند ۹۸) درهای خود را روی سینمادوستان بستند و ماه ژوئن (تیر- مرداد ۹۹) فعالیتشان را از سر گرفتند، از امروز (دوشنبه ۵ آبان) مجددا تعطیل میشوند.
جوزپه کونته نخستوزیر ایتالیا روز گذشته از محدود شدن ساعت فعالیت کافهها و رستورانهای این کشور به ۶ عصر خبر داد و گفت برای مقابله با گسترش کرونا، از امروز تمام سینماها، سالنهای تئاتر و مراکز بازی و سرگرمی این کشور تعطیل خواهند شد.
ایتالیا زمانی کانون شیوع کرونا در اروپا شناخته میشد و اولین کشوری بود که همزمان با ظهور ویروس جدید در جهان، مقررات قرنطینه سفت و سخت را در شهرهای خود اجرایی کرد. با توجه به هزینه سنگین اقتصادی که قرنطینه کامل به این کشور وارد کرد، دولت ایتالیا اکنون در تلاش است از تکرار چنین وضعیتی جلوگیری کند. روز شنبه (سوم آبان) با ۱۹ هزار و ۶۴۴ مورد ابتلای جدید، رکورد ابتلای روزانه در این کشور شکسته شد و ۱۵۱ نفر در اثر این ویروس جان باختند.
ایتالیا اوایل ماه سپتامبر (از ۱۲ تا ۲۲ شهریور ۹۹) جشنواره بینالمللی فیلم ونیز را برگزار و الگوی قدرتمندی برای گردهماییهای سینمایی در دوره شیوع کرونا فراهم کرد. با این وجود در این روزهای کرونازده، بازار سینمایی این کشور با روزهای اوج خود در سال ۲۰۱۹ فاصله زیادی دارد. ده فیلم اول جدول سینماهای ایتالیا این آخر هفته در مجموع یک میلیون و ۵۷۰ هزار دلار فروش کردند که با دو میلیون و ۲۵۰ هزار دلار فروش بازه زمانی مشابه در سال گذشته، اختلاف قابلتوجهی دارد.
شیوع ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر حدود ۴۳ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.