در کنار تمام سختیهای کرونا مردم نوع دوستی و در کنار هم بودن را تمرین کردند، پویش ایران همدل نمونه ای از همین رفتارهای برگرفته از سخاوت ملت است و در بروجرد نیز تامین نیازهای آموزشی دانش اموزان بی بضاعت بستگی به میزان استقبال مردم از این پویش دارد.
سهم هر استان در این پویش ۲۰۰ میلیون تومان یعنی ۲۰ هزار قطعه ۱۰ هزار تومانی است که استان لرستان هنوز پازل خود را تکمیل نکرده است. تکمیل این پازل، مهربانی و همراهی بیشتر مردم در شهرهای مختلف این استان را می طلبد.
کرونا با تمام تبعات منفی که در ابعاد اقتصادی و اجتماعی داشته است به همان نسبت در ایجاد فرصت هایی برای مهربانی و کمک های نوعدوستانه موثر بوده است از دوخت ماسک های خانگی در شرایط بازار سیاه ماسک و داروخانه ها خالی از ماسک، گرفته تا مساعدت و همکاری صاحب خانه ها در بخشش کرایه های مستاجران و موارد مشابه بسیاری که نشان دهنده پرداخت سهم هر کدام از اقشار جامعه در برابر این همه گیری بود.
بسیاری تا کنون در عمرشان تجربه چنین فراگیری از یک بیماری را نداشتند اما شنیده بودند روزگارانی طاعون آمده است و حکایتش را در داستان ها، کتاب ها و فیلم ها دیده بودند. اینک در میدان تجربه عملی از یک بیماری فراگیر قرار گرفته اند و بنوعی افراد در آغاز شیوع کرونا خود را در میانه ای از مرگ و زندگی احساس می کردند اما در اوج همین احساس های منفی، همدیگر را فراموش نکردند و با بهانه های مختلف در کنار هم ماندند.
حکایت دانش آموزان از این ماجرا اما کمی متفاوت تر از اقشار دیگر است. دانش آموازن با دوری از مدرسه، خانه نشینی های طولانی مدتی را تجربه می کنند و می توان گفت بیشتر از هر قشری، آنها تغییر در سبک زندگی را با نرفتن به مدرسه، تجربه می کنند و به همان نسبت بیشتر از هر قشری در معرض تهدید مشکلاتی روحی و روانی و آموزشی ناشی از تغییرات اجتناب ناپذیر کرونا شده اند.
تغییر در شیوه آموزشی و برگشت به آموزش مجازی با توجه به نیاز آن به زیرساخت های لازم از نظر دسترسی به اینترنت و یا ضرورت داشتن گوشی های هوشمند بیشتر از اینکه مساله ای آموزشی باشد به مشکلی اجتماعی و روانی برای بیشتر دانش آموزان تبدیل شده است و گاه نداشتن یک گوشی منجر به اقدامات خطرناکی در دانش آموزان در مناطقی محروم شده است.
به عبارتی دغدغه های آموزشی دانش آموزانی در مناطقی دور افتاده و یا محروم اگر زمانی تامین کیف و کفش و لوازم التحریر بود اینک با همه گیری کرونا دسترسی به گوشی و تبلت که ذاتا برای کودکان جذابیتت هایی دارند تبدیل شد و عدم دسترسی به آن برای دانش اموزان تبدیل به یک مساله روحی روانی شده است.
اکنون سازمان بهزیستی کشور، پویش ایران همدل را به راه انداخته است و در واقع، پویش تکمیل پازل مهربانی ایران همدل یکی از همان حرکات و رفتارهای نوع دوستانه ای است که مردم برای حمایت مادی و معنوی از دانش اموزان بی بضاعت آن را تمرین می کنند و در شهرستان بروجرود نیز به اجرا گذاشته شده است و لازم است برای جذب مشارکت مردم در این زمینه اطلاع رسانی بیشتری صورت گیرد.
همه ساله برای تامین لوازم التحریر و لباس فرم مدارس اقداماتی از سوی خیرین و بهزیستی صورت می گیرد امسال اما تا کنون این اقدام در شهرستان بروجرد صورت نگرفته است و انجام این اقدام در قالب پویش سراسری پازل همدلی ایران دنبال می شود.
تا کنون اقدامی در زمینه تامین تبلت یا گوشی های هوشمند نیز از سوی بهزیستی در بروجرد انجام نشده است و این امیدواری وجود دارد که در صورت استقبال مردم در تکمیل پازل پویش ایران همدل بتوان بخشی از مشکلات دانش آموزان نیازمند را بر طرف کرد.
در این پویش، پازل نقشه ایران به ۶۰۰ هزار قطعه تقسیم شده که در نقشه هر استان، نیز نمادهای میراث فرهنگی آن استان نقش بسته است. علاقمندان، خیران و مردمی که میخواهند در این پویش شرکت کنند میتوانند با خرید هر قطعه پازل به قیمت ۱۰ هزار تومان در تامین لوازم التحریر و کوله پشتی و تبلت برای دانش آموزان سراسر کشور سهیم باشند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص جزییات بیشتر این پویش سراسری در گفت و گو با رسانه ها می گوید: این پویش بصورت تهیه بزرگترین پازل دنیا به شکل نقشه ایران به ابعاد بیست در ۳۰ متر با ۶۰۰ هزار قطعه است که مردم و خیرین با همدلی و خرید هر قطعه آن به مبلغ ۱۰ هزار تومان در تامین و تهیه تبلت، کولهپشتی و نوشت افزار ۶۰ هزار دانشآموز نیازمند، میتوانند مشارکت کنند.
بنا بر گفته کرم رضا پیردایه رئیس بهزیستی بروجرد، کمپین پازل همدلی با هدف تامین لوازم التحریر دانش آموزان بی بضاعت تحت پوشش سازمان بهزیستی در سراسر کشور برگزار می شود در شهرستان بروجرد نیز، علاقمندان می توانند برای شرکت در این امر خیر جمعی با مراجعه به اداره بهزیستی شهرستان بروجرد یا سایت اینترنتی Www.Pazzel hamdeli.ir مراجعه کنند و برای این کار تا نهم آبان ماه فرصت دارند.
وی گفت: با خرید حداقل یک قطعه از پازل نقشه لرستان به ارزش ریالی هر قطعه ۱۰۰هزار ریال، معادل ۱۰ هزار تومان در تهیه اقلام نوشتاری دانش آموزان بی بضاعت می توان سهیم شد.
پیردایه گفت: آمار دانش آموزان تحت پوشش بهزیستی شهرستان بروجرد هزار و ۶۵۰ دانش آموز است که امسال کمک های معمول آغاز سال تحصیلی در قالب همین پویش همدلی انجام می شود.
رئیس بهزیستی بروجرد گفت: اسم همه مشارکت کنندگان در این طرح روی پازل درج خواهد شد؛ همه مردم میتوانند وارد سایت اینترنتی پازل ایران همدل شوند و اطلاعات خود را ثبت کرده و استان مورد نظر خود را نیز مشخص کنند. مردم می توانند یک یا چند قطعه به نام خود یا موسسه ثبت و خریداری کنند تا به دانش آموزان نیازمند آن منطقه کمک شود.
این پویش ها، فرصتی و تلنگری برای در کنار هم بودن های مردمی است و یادآوری این نکته ضروری است که با فراگیری کرونا و تبعات منفی آن درابعاد مختلف اقتصادی و کم رونق یا از بین رفتن برخی مشاغل بنوعی، همگان درگیر مشکلات اقتصادی و معیشتی ناشی از کرونا شده اند اما در این بین مناطقی هستند که از محرومیتی دیرینه برخوردار هستند و مشکلات ناشی از کرونا تبعات عمیق تری بر آنها دارد.